Bugüne kadar 8 GB RAM'i tek slotta kullanıyordum. Şimdi 2 tane 4 GB RAM taktım. Ancak resimde gözüktüğü gibi sadece 4 GB kullanabiliyorum, diğer 4 GB donanıma ayrılmış olarak gözüküyor. Sorun ve çözümü nedir acaba? Teşekkürler.
RAM'lerinizin doğru slotlara taktığınızdan emin olun. Bunun için anakart kitapçığına başvurabilirsiniz. Eğer iki RAM slotunuz varsa RAM'lerinizin yerlerini değiştirin.
Bu tarz uyumsuzluk sorunu DUAL çalışmasına engel olur. Nadirde olsa bazı durumlarda mavi ekran hatası veya görüntü gelmeme gibi sorunlarda olabilir. Fakat herhangi bir mavi ekran hatası veya başka bir sorun yaşamadığını düşünürsek sadece DUAL çalışmasına engel olduğunu söylebiliriz.
Bu tarz uyumsuzluk sorunu DUAL çalışmasına engel olur. Nadirde olsa bazı durumlarda mavi ekran hatası veya görüntü gelmeme gibi sorunlarda olabilir. Fakat herhangi bir mavi ekran hatası veya başka bir sorun yaşamadığını düşünürsek sadece DUAL çalışmasına engel olduğunu söylebiliriz.
RAM'den kaynaklı olsa mavi ekran falan almanız gerekirdi diye düşünüyorum. Fakat direk kapanıp siyah ekran olup tekrar başladıysa bunun sebebi sıcaklık ve güç kaynağınız yetmiyorda olabilir.
RAM'den kaynaklı olsa mavi ekran falan almanız gerekirdi diye düşünüyorum. Fakat direk kapanıp siyah ekran olup tekrar başladıysa bunun sebebi sıcaklık ve güç kaynağınız yetmiyorda olabilir.
İşlemcim RYZEN 3 1300X ve sıcaklık değeri max 59 derece. Ekran kartım ASUS ROG STRİX 1050Tİ oda 43 derece zaten fanları bile çalışmıyor çoğu zaman ara sıra çalışıyor 1-2 dakika duruyor.