8 GB RAM 4 GB kullanılabilir gözüküyor

Bay Ares

Megapat
Daha fazla  
Bugüne kadar 8 GB RAM'i tek slotta kullanıyordum. Şimdi 2 tane 4 GB RAM taktım. Ancak resimde gözüktüğü gibi sadece 4 GB kullanabiliyorum, diğer 4 GB donanıma ayrılmış olarak gözüküyor. Sorun ve çözümü nedir acaba? Teşekkürler.

RAM'ler: HI-LEVEL 4 GB 2133 MHz / ADATA 4 GB 2133 MHz

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
RAM'lerinizin doğru slotlara taktığınızdan emin olun. Bunun için anakart kitapçığına başvurabilirsiniz. Eğer iki RAM slotunuz varsa RAM'lerinizin yerlerini değiştirin.
Tamamda RAMlerde uyumsuzluk sorunu var.
Bu tarz uyumsuzluk sorunu DUAL çalışmasına engel olur. Nadirde olsa bazı durumlarda mavi ekran hatası veya görüntü gelmeme gibi sorunlarda olabilir. Fakat herhangi bir mavi ekran hatası veya başka bir sorun yaşamadığını düşünürsek sadece DUAL çalışmasına engel olduğunu söylebiliriz.
Sanırım RAM'lerin slotlarında sıkıntı vardı yer değiştirdim bir sorun kalmadı teşekkürler.
Sorununuzun çözülmesine sevindim.

Bugün bilgisayarım 2 kere kendini resetledi sizce buda RAM'lerden dolayı olabilir mi ?

RAM'den kaynaklı olsa mavi ekran falan almanız gerekirdi diye düşünüyorum. Fakat direk kapanıp siyah ekran olup tekrar başladıysa bunun sebebi sıcaklık ve güç kaynağınız yetmiyorda olabilir.

RAM'den kaynaklı olsa mavi ekran falan almanız gerekirdi diye düşünüyorum. Fakat direk kapanıp siyah ekran olup tekrar başladıysa bunun sebebi sıcaklık ve güç kaynağınız yetmiyorda olabilir.
Bi tık sesi geliyor ardından PC yeniden başlıyor ve açılması çok uzun sürüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklık değerlerinizi kontrol edin bunu MSI Afterburner ile test edebilirsiniz. Tam sisteminizi yazın ve ek olarak güç kaynağınızıda belirtin.

Sıcaklık değerlerinizi kontrol edin bunu MSI Afterburner ile test edebilirsiniz. Tam sisteminizi yazın ve ek olarak güç kaynağınızıda belirtin.
İşlemcim RYZEN 3 1300X ve sıcaklık değeri max 59 derece. Ekran kartım ASUS ROG STRİX 1050Tİ oda 43 derece zaten fanları bile çalışmıyor çoğu zaman ara sıra çalışıyor 1-2 dakika duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…