8 GB RAM, 6 GB kullanılabilir görünüyor

Daha fazla  
Selamlar, yeni RAM aldım ve taktım. 8 GB RAM gösteriyor fakat kullanılabilirliği hep düşüyor. Neden olabilir?

1620575857427.png

1620576530963.png

Bendede öyle. Arkadaki işlemler 6 GB kullanıyor RAM'i. Bana 10 GB kalmış mesela. Sorun yok hocam.

Bu arada 16 GB RAM'im var iken neden 15.9 GB diyor?

Çok teşekkürler aklımdaki soru işaretleri gitti fakat 8 GB kullanabiliritesi var değil mi yani kısıtlı falan değil.

Evet hocam. Bir kısıtı yok. Sadece arkadaki işlemler 3GB'ını kullanıyor ve siz şu an bir işlem yaparsanız o maksimum 5 kullanabilir. 3'ünü diğerleri kullanıyor çünkü.

Hocam bellek 8 GB ama hızı neden 345 MHz görünüyor o yüzden daha önceden bellek var mıydı diye sordum.

GB ile MHz alakası yok bir diğer konu ise boşta şu an PC o yüzden ekran kartı kullanmaması normal o yüzden RAM'in MHz düşük olması normal o yüzden işlemcim MHz ve kullanımıın az olması normal.

Hocam bellek 8 GB ama hızı neden 345 MHz görünüyor o yüzden daha önceden bellek var mıydı diye sordum.

Selamlar 4 GB RAM'i yeni aldım DDR3 yere taktım PC hakkında çok bilgim yok (mavi yere) diğer RAM'i takmam gereken mavi yer kırıktı. Bende siyah RAM yerine taktım büyük ihtimal o yüzden düştü.

Selamlar 4 GB RAM'i yeni aldım DDR3 yere taktım PC hakkında çok bilgim yok (mavi yere) diğer RAM'i takmam gereken mavi yer kırıktı. Bende siyah RAM yerine taktım büyük ihtimal o yüzden düştü.

Anakartta iki tane siyah varsa iki siyah slota takın RAM'leri.
Bu şekilde muhtemelen mavi ekran alırsınız RAM'leriniz çakışıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı