Anakartın Bios'unu güncelleyin. Allah'a şükür bende böyle bir sorun yok. Zaten anakart aynı değil. Benim Asus H81-M PLUS. Ben bellekleri Dual Chanel olarak kullanıyorum. Burdan Bios'u indirin.
Hali hazırdaki işletim sistemi sürümü 64bit' ki arkadaş sisteminde 7.73GiB olarak görebiliyor. Adamın kafasını iyice karıştırmayalım. 32bit sistem zaten 4GiB üstünü görmeyecektir.
Kesinlikle katılıyorum. 8GiB göstermek için uğraşmanıza gerek yok 7.73 ile 8 arasında gözle görülür hissedilebilir bir fark olmayacaktır. Rahatlıkla kullanabilirsiniz.
İçinizin rahat olması için BIOS üzerinden Advanced>Chipset kısmındaki dahili grafik işlemcinizin bellek boyutunu düşürmeniz gerekiyor. Güncellemeyle alakası yoktur. Bilgisayarınız 8GiB boyutundaki belleğin tamamını görüyor. Aksi halde küsürlu bir bölenle kullanılabilir miktarı göremezdiniz. İkilik birim sistemine göre zaten 7.73GiB görmeniz imkansızdır bu da demektir ki belleklerinizin tamamını anakartınız görüyor. Bunu şu şekilde anlayabilirsiniz. Bilgisayar açılırken Del ya da F2 tuşlarına basarak BIOS Post ekranına geleceksiniz oradaki System Information kısmında bellek boyutu ve işlemci bilginiz yazacak. Eğer burada tam olarak görüyorsanız ki bu halde görmeniz gerekli sisteminizi gönül rahatlığı ile kullanmaya devam edebilirsiniz.
Hayır bu bir sorundur. Birkaç ay önce, bir arkadaş da buna benzer bir konu açmıştı ve ben de arkaplandaki uygulamaların belleğin bir kısmını kullandığını söylemiştim. Ancak Burak Alkan buna karşı çıkmıştı.
Hayır bu bir sorundur. Birkaç ay önce, bir arkadaş da buna benzer bir konu açmıştı ve ben de arkaplandaki uygulamaların belleğin bir kısmını kullandığını söylemiştim. Ancak Burak Alkan buna karşı çıkmıştı.
İlginç. Tek modül bellek kullandığından yola çıkarsak şayet, arkaplandaki uygulamalardan ziyade arkadaş harici ekran kartı kullanmadığını belirtmiş bu tip durumlarda ilk bakılması gereken yer BIOS'da belleğin tam görünüp görünmediğidir. Ancak tek modüllü sistemlerde belleğin tam olarak görünmemesi imkansızdır çünkü bilgisayarın açılışta başvuracağı bellek birimi zaten tektir. Bundan sebeple ikinci kontrol noktamızda dahili grafik birimimizin bellek boyutuna bakmaktır. Genellikle burada 8MiB seviyesine kadar bunu indirebiliriz. Ancak netice kısmında yine de 8GiB tam görülmeyebilir. İşte bundan sonraki işleyiş sisteme ve BIOS'a müdahaleyi gerektirir. Malesef ancak bu kadar yardımcı olunabiliyor. Bu belki de basit bir format işlemiyle bile halledilebilecek bir sorun olabilir. Ancak bilgisayarın stabil kullanımına bir etki etmiyorsa ki-"kullanılabilir bellek" kavramı bunu zaten açıklıyor bize- herhangi bir değişiklik yapmaya lüzum yoktur çünkü gözle görülebilir bir performans artışı getirmeyecektir.
Hayır bu bir sorundur. Birkaç ay önce, bir arkadaş da buna benzer bir konu açmıştı ve ben de arkaplandaki uygulamaların belleğin bir kısmını kullandığını söylemiştim. Ancak Burak Alkan buna karşı çıkmıştı.