8 GB RAM devri biter mi sizce?

İlk mesajımda konu sahibini eleştirmişim. (Haklıyım)
Konuya cevap vermeyi unutmuşum.
Artar bile diyen arkadaşlar nerede artar? Rust 11 kullanıyor. Hangi yeni nesıl oyunda 8 GB önerilen merak ediyorum.
2 test izlemekten aciz insanlar burada bitti falan diyor. Render falan yapmıyorsanız şart falan değil testlerde 5 fps en fazla fark ediyor bazı oyunlarda 0.

Gülmekte haklılar.
 
Ağır oyunlar oynamayan bir insan için 8 GB RAM hayli hayli yeter diye düşünüyorum. Güncel oyunlar oynayan birisi isen 16 şart maalesef.
 
FPS değerlerine bakıyorum ve çıkarım yapıyorum. 16 var ise kullanıyor ama yoksa da en fazla 5 10 FPS fark ediyor.
Cidden FPS farkına mı bakıyorsun? FPS farkı olması için çift kanal RAM olması gerekiyor, RAM'in yüksek olması değil. Ayrıca videoda 8 GB RAM'in tamamını kullanan sadece GTA 5'i gördüm, o da en yüksek ayarlar.
 
@Kleith, bazı oyunlarda gerçekten yetmiyor, örneğin ben BF V Online oynarken her haritada minimum 9-9.5 GB, hatta BF V'in işlemci katili olarak bilinen tek meşhur mapi olan 'Operation Underground'ta 10.8 GB'a kadar RAM kullanımını MSI Afterburner veri izleme yazılımı ile raporladım ki bu esnada arka planda hiçbir şey açık bile değildi. Aynı şeyi örneğin Forza Horizon 4 için de söyleyebilirim, 1080p ultra presetlerde yapmış olduğum benchmark sonucunda sistemin 8.5 GB RAM kullandığını oyun bana kendisi söyledi. Şu an için evet, sene 2020 de olsa birçok oyuna 8 GB sınırda da olsa yetiyor ama günümüzün bazı modern düzeydeki oyun ve uygulamalarına yetmiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı