8 GB RAM ile FPS düşmesi

BatuhanOkumus

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar, benim GTX970 ekran kartım ve i5 6500 işlemcim var. Yeni oyunlarda (Watch Dogs2, shadow of the Tomb Raider gibi) en düşük ayarda da 40 FPS en yüksek ayarda da 40 FPS alıyorum. Yani ayar düşürmem performansı etkilemiyor. 8 GB RAM'e sahibim. 8 GB RAM daha alsam bu sorun düzelir mi?
RAM ile bir problemim mi var yoksa yüksek oyunlarda darboğaz sorunu mu yaşıyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlarda V-Sync adında bir ayar var onu kapatmayı deneyin.

Siz sabitliyor demedinizmi işte o ayar sabitleme ayarı kapatmayı deneyin çünkü en yüksek ayarda da en düşük ayarda 40FPS almama ınız gerekir. İşlemciniz kötü değil dar boğazda olmaması gerekir ama RAM almanız yararınıza olacaktır.

Siz sabitliyor demedinizmi işte o ayar sabitleme ayarı kapatmayı deneyin çünkü en yüksek ayarda da en düşük ayarda 40FPS almama ınız gerekir. İşlemciniz kötü değil dar boğazda olmaması gerekir ama RAM almanız yararınıza olacaktır.
Katılmıyorum GTX 970'de olsa 8 GB RAM yetersiz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dakika 5:47'de rahatça görülüyor.

Darboğaz bilemem ama oyun açıkken görev yöneticisinden oyunun kullandığı ram miktarına bak. Atıyorum genel ram kulanımın yüzde 70-50 falan ise rame ihtiyacın yok. 90lara dayanıyorsa rame ihtiyacın var demektir.
%78 RAM kullanımı oluyor
Oyunlarda V-Sync adında bir ayar var onu kapatmayı deneyin.
V-Sync zaten kapalı yeni oyunlarda sadece tüm ayarlarda 40 fps görüyorum. Grafiği patates bile yapsam yeni çıkan bi oyunda 40 fps alıyorum. Ama düşük oyunlarda böyle değil.
Darboğaz bilemem ama oyun açıkken görev yöneticisinden oyunun kullandığı ram miktarına bak. Atıyorum genel ram kulanımın yüzde 70-50 falan ise rame ihtiyacın yok. 90lara dayanıyorsa rame ihtiyacın var demektir.
Bu arada GPU kullanımı %40-%55 arası olurken CPU kullanımı %85-%90 oluyor normal midir bu değerler?

%78 RAM kullanımı oluyor

V-Sync zaten kapalı yeni oyunlarda sadece tüm ayarlarda 40 fps görüyorum. Grafiği patates bile yapsam yeni çıkan bi oyunda 40 fps alıyorum. Ama düşük oyunlarda böyle değil.

Bu arada GPU kullanımı %40-%55 arası olurken CPU kullanımı %85-%90 oluyor normal midir bu değerler?
Sanırım darboğaz var. Çünkü mantıken grafik kullanan işlemlerde GPU'nun %99 olması gerekiyor. Ben oyunları oynarken GPU hep 90-99 arası oluyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı