Çözüldü 8 GB RAM ile kullanılabilir 2,95 GB gözüküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ahmet 341

Kilopat
Kasayı topladım. Ryzen 5 2600, GTX1660 Super, 8 GB RAM var ama 6 GB RAM'i olan PC'min 1 bucuk GB gösteriyor ve 8 GB olan RAM'in de kullanılabılır 2,95 olarak gösteriyor. Bunların ayarını nasıl yaparım?

Çözüm
Bende bu sorun vardı. RAM'lerin yerini değişerek çözmüştüm. Bir diğer çözüm ise MSConfig'ten yapılan üst sınır kaldırmak. Önce RAM'lerin yerini değiştirmeyi deneyin.
Ek olarak BIOS'tan VRAM'ı azaltmayı deneyebilirsiniz. Ve başka bir çözüm videosu buldum. Bunu da deneyebilirsiniz 4 çözüm önerdim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Ahmet 341 hocam?

Hocam format atmayı denedım. Format attıktan sonra Windows 10 Pro'yu yukledıkten sonra her şey düzeldi.
Kasayı topladım. Ryzen 5 2600, GTX1660 Super, 8 GB RAM var ama 6 GB RAM'i olan PC'min 1 bucuk GB gösteriyor ve 8 GB olan RAM'in de kullanılabılır 2,95 olarak gösteriyor. Bunların ayarını nasıl yaparım?

Bende bu sorun vardı. RAM'lerin yerini değişerek çözmüştüm. Bir diğer çözüm ise MSConfig'ten yapılan üst sınır kaldırmak. Önce RAM'lerin yerini değiştirmeyi deneyin.
Ek olarak BIOS'tan VRAM'ı azaltmayı deneyebilirsiniz. Ve başka bir çözüm videosu buldum. Bunu da deneyebilirsiniz 4 çözüm önerdim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

@Ahmet 341 hocam?

Son düzenleme:

@Ahmet 341 hocam?

Hocam format atmayı denedım. Format attıktan sonra Windows 10 Pro'yu yukledıkten sonra her şey düzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Aynı sorunu sürekli yaşıyordum ve çözmeme rağmen geri tekrarlıyordu. Faydalı olabilir diye yazayım, aklınızda bulunsun:

1. Ramlerin ve ram slotlarının tozunu alıp deneyin.
2. Ramleri tek tek takarak deneyin.
3. Ramlerin takılı oldukları slotları değiştirin.
4. İşlemci soğutucusunun anakarta baskı yapıp yapmadığı kontrol edin. İşlemciyi ve soğutucuyu tak çıkar yaparak sorunu bir ihtimal çözebilirsiniz.
5. İşlemci pinlerinde eğrilik var mı diye kontrol edin. Eğrilik varsa bu soruna sebep oluyor olabilir.

Hiçbiri işinize yaramazsa ram, anakart veya işlemci üçlüsünden biri bozulmuştur muhtemelen. Aynı sorun bende de mevcuttu ve ramlerin yerini değiştirerek çözüyordum ancak sorun geri geliyordu sürekli. Bundan 1 yıl sonra da anakart pert oldu zaten ve gidip yenisini aldım. Ondan beridir de sorunu yaşamadım. Elinizde yedek parça varsa sorunu rahatça tespit edebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı