Çözüldü 8 GB RAM kullanılabilir 5.92 GB görünüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

woryxie

Hectopat
Bilgisayarımı yaklaşık 10 ay önce aldım. Fakat kullanılabilir RAM miktarının çok azaldığını düşünüyorum. Ne yaparsam bu artar, yardım eder misiniz? Eskiden 100 FPS oynadığım Zula'da şu an 70 FPS zor alıyorum.

1620746199013.png

Bilgisayarımı yaklaşık 10 ay önce aldım. Fakat kullanılabilir RAM miktarının çok azaldığını düşünüyorum. Ne yaparsam bu artar, yardım eder misiniz? Eskiden 100 FPS oynadığım Zula'da şu an 70 FPS zor alıyorum.

Eki Görüntüle 1018663

APU olduğu için 2 GB'ı APU'ya gidiyor RAM'in.

Eki Görüntüle 1018663

Kullanılabilir RAM miktarının o kadar olmasının sebebi büyük ihtimal laptopunuz APU olduğu için RAM'den alıyor VRAM'i ekran kartı. FPS düşmesi de bilgisayarınız ısındığı için olabilir.

Gayet normal. Dahili grafik birimi var. Elbette RAM kullanacak. RAM takviyesi yapabilirsiniz. Başka türlü olmaz.

Kullanılabilir RAM'i arttırmak isterseniz bu yazı ile yapabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı