8 GB RAM kullanılabilir miktar 2 GB olarak gözüküyor

Deagle762

Hectopat
Daha fazla  
Selam,
Kullandığım laptop Monster Abra A5 v17.2. Windows 11 kurulu ve görev yöneticisine baktığımda kullanılabilir RAM miktarı 2,2 2 GB olarak değişiyor. SS almak için tekrar girdiğimde ise fotoğraftaki gibi 1, 6'ya kadar düşmüş. Arka planda Steam ve Discord açık virüs programı vs. hiçbiri kurulu değil ve diğer programlarda kapalı. Bunu arttırmak için ne yapmam gerek?

1682694788356.png

Selam,
Kullandığım laptop Monster Abra A5 v17.2. Windows 11 kurulu ve görev yöneticisine baktığımda kullanılabilir RAM miktarı 2,2 2 GB olarak değişiyor. SS almak için tekrar girdiğimde ise fotoğraftaki gibi 1, 6'ya kadar düşmüş. Arka planda Steam ve Discord açık virüs programı vs. hiçbiri kurulu değil ve diğer programlarda kapalı. Bunu arttırmak için ne yapmam gerek?

Eki Görüntüle 1758075

Windows için bu kullanım değerleri maalesef normal. Ya yeni RAM alacaksanız ya AtlasOS gibi hafifletilmiş Windows sürümlerine yönelecekseniz ya da Linux tarafına bir yolculuk yapacaksanız.

Üzgünüm. Fakat öyle bir şey yapmam mümkün değil. Başka bir çözümü illaki vardır diye düşünüyorum.

Tiny11 sürümüne bir bakabilirsiniz hocam o zaman.

Üzgünüm. Fakat öyle bir şey yapmam mümkün değil. Başka bir çözümü illaki vardır diye düşünüyorum.
Üzgünüm. Windows 11 çok ram kullanan bir işletim sistemi. Belki MemReduct programı işe yarayabilir. Mem Reduct

Tiny11 sürümüne bir bakabilirsiniz hocam o zaman.
Tam kurulduktan 1 gün sonra yavaşlayan sürüm. Ayrıca virüslü diye olaylar dönüyordu en son.

@Kükreyen Deli Adam ve
Windows için bu kullanım değerleri maalesef normal. Ya yeni RAM alacaksanız ya AtlasOS gibi hafifletilmiş Windows sürümlerine yönelecekseniz ya da Linux tarafına bir yolculuk yapacaksanız.
Nasıl normal hocam Windows 11 bu kadar ram kullanmaz arka planda bir programin çalışmadığına emin misiniz lütfen görev yöneticisinden ram kullanan uygulamalari tekrar atar mısınız?

Bu tarz programların kullanımı zararlı diye duydum. Ne kadar doğru bilemem.

Neden Windows 11 sizin için zorunlu hocam.

@Kükreyen Deli Adam ve

Nasıl normal hocam Windows 11 bu kadar RAM kullanmaz arka planda bir programin çalışmadığına emin misiniz lütfen Görev Yöneticisi'nden RAM kullanan uygulamalari tekrar atar mısınız?

Hocam boşta bile yüzde 47 civarı kullanıyor Windows 11 8 GB bir sistemde ki bu Technopat'a atılmış SS'lerden sadece birisi. İşin içine tarayıcı Steam Discord gibi diğer yazılımlar girdiğinden bu değerler bana normal geldi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı