8 GB RAM kullanılabilir miktar 3.8 GB

Doqixd07

Hectopat
Merhabalar 8 GB RAM'im var. Ancak görev yöneticisinde altta bıraktığım gibi yazıyor. Bilgisayar özellikler kısmında da BIOS'a girip kontrol ettim ve aşağıda bıraktığım gibi yazıyor sizce sorun nedir? Şimdiden teşekkürler. Not: (Bilgisayarım Windows 10 Pro 64 Bit )

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    15,1 KB · Görüntüleme: 139
  • ekran alıntısı1.PNG
    ekran alıntısı1.PNG
    21,3 KB · Görüntüleme: 130
  • ekran alıntısı2.jpg
    ekran alıntısı2.jpg
    52,7 KB · Görüntüleme: 117
  • ekran alıntısı3.jpg
    ekran alıntısı3.jpg
    45 KB · Görüntüleme: 110
  • Ekran Alıntısı4.PNG
    Ekran Alıntısı4.PNG
    9,1 KB · Görüntüleme: 121
  • Ekran Alıntısı5.PNG
    Ekran Alıntısı5.PNG
    8,9 KB · Görüntüleme: 105
  • Ekran Alıntısı6.PNG
    Ekran Alıntısı6.PNG
    10,8 KB · Görüntüleme: 104
  • Ekran Alıntısı7.PNG
    Ekran Alıntısı7.PNG
    10,8 KB · Görüntüleme: 96
  • Ekran Alıntısı8.PNG
    Ekran Alıntısı8.PNG
    9,7 KB · Görüntüleme: 128
Merhabalar 8 GB RAM'im var. Ancak görev yöneticisinde altta bıraktığım gibi yazıyor. Bilgisayar özellikler kısmında da BIOS'a girip kontrol ettim ve aşağıda bıraktığım gibi yazıyor sizce sorun nedir? Şimdiden teşekkürler. Not: (Bilgisayarım Windows 10 Pro 64 Bit )
İki modülün birinde sorun var. Bilgisayar tek 4GB RAM okuyabiliyor. İki slot takılı ama BIOS büyük ihtimalle birini görmüyor.

Sorun çözüldü tek RAM slotum bozuk. Kafamda 2 şey var ya anakartımın aynısından 2. el bir tane daha alacağım ya da RAM'leri satıp tek slot 8 GB alacağım sizce hangisi?

Sorunun slotta olduğuna emin misiniz? Çalışan bir RAM'i iki slotta da denediniz mi?

Şahsen halihazırda bir slotu bozuk anakartı kullanmaya devam etmenizi önermem. Anakartı değiştirmek daha isabetli olacaktır.

Sorunun slotta olduğuna emin misiniz? Çalışan bir RAM'i iki slotta da denediniz mi?

Şahsen halihazırda bir slotu bozuk anakartı kullanmaya devam etmenizi önermem. Anakartı değiştirmek daha isabetli olacaktır.

Denedim hocam iki RAM'de çalışıyor fıstık gibi ancak bir slot GG.

Beyler bir imkansız oldu desem yalan olmaz, elektrik geldi gitti 5,5 oldu. Şimdi de 7,2 oldu? Bu nasıl olabilir?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    14,7 KB · Görüntüleme: 67
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    14,7 KB · Görüntüleme: 63
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı