8 GB RAM önerisi

Şuan alınabilecek en mantıklı seçenek bence de. Hem indirimde ve fiyatı da uygun.
Maaşım yattığı gibi alıcağım teşekkürler :)

Fakat bunun performansa nasıl bir faydası olur misal apexde 100 120 arası fps alıyorum ayarlar orta yüksek bu fps yükselir mi veya işlemciye mi faydası olur veya ekran kartına mı faydası olur çünkü ekran kartım vsync kapattığım zaman maximum 80i görüyor vsync 100 fps sabitliyor 65 70 derece arası oynuyor ekran kartı

Maaşım yattığı gibi alıcağım teşekkürler :)

Fakat bunun performansa nasıl bir faydası olur misal apexde 100 120 arası fps alıyorum ayarlar orta yüksek bu fps yükselir mi veya işlemciye mi faydası olur veya ekran kartına mı faydası olur çünkü ekran kartım vsync kapattığım zaman maximum 80i görüyor vsync 100 fps sabitliyor 65 70 derece arası oynuyor ekran kartı
Tek modül RAM kullandığımızda 64 Bit bellek arayüzü kullanılırken iki modül RAM yani çift kanal RAM kullandığımızda 128 Bit bellek arayüzü kullanılmış oluyor. İki kat bant genişliği demek.
Kısacası evet performansa faydası var. Ben bu farkın özellikle PUBG'de çok etkili olduğunu gözlemlemiştim. RAM'lerin çalışma frekansı da oldukça katkı sağlıyor. Özellikle AMD sistemlerde 3000MHz'in altına düşmemekte fayda var. RAM'lerinizi kullanırken vaadedilen frekansta çalıştığından emin olun. Sistemi ilk kurduğunuzda bu frekanslar daha düşük olabiliyor. XMP teknolojisini devreye sokarak frekansı yükseltebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı