8 GB RAM RDR2 için yeterli mi?

İşletim sistemi
Windows 10

Fruko Gazoz

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Bayburt
RAM
8 GB 4800 MHz ddr 5 Samsung
SSD veya HDD modeli
1 TB samsung m2
Ekran kartı
Rtx 4060 mobile
İşlemci
İ7 12650h
Merhaba, Acer Nitro 5 laptopa sahibim. RDR 2 indiriyorum. Acaba 8 GB RAM ile oyun keyfimi bozacak derecede drop yaşar mıyım? Sonradan 16+16 geçeceğim için 8+8 yapmadım. İkisini de sökmem gerekir tekrardan yükseltirsem diye. Birkaç ay böyle kullanacağım. Şu anlık oynadığım oyunlarda yetiyor testlerdeki performansı vermese de.

Merhaba, Acer Nitro 5 laptopa sahibim. RDR 2 indiriyorum. Acaba 8 GB RAM ile oyun keyfimi bozacak derecede drop yaşar mıyım? Sonradan 16+16 geçeceğim için 8+8 yapmadım. İkisini de sökmem gerekir tekrardan yükseltirsem diye. Birkaç ay böyle kullanacağım. Şu anlık oynadığım oyunlarda yetiyor testlerdeki performansı vermese de.

16 GB RAM'la bazen drop yaşayarak bitirdim 8 GB RAM tat vermeyebilir ya.

Şöyle soyliyeyeim DDR 4 olsaydı çift kanal bellek derdim ama artık herkes biliyor DDR5 de çift kanal tek kanal performansı etkilemiyor ya da çok çok az değmez yani o yüzden tek 16'lık alın ileride bir 16 daha 32 GB olur bence en iyisi DDR5'e zaten o yakışır.

Yüksek grafiklerde sıkıntı yaşatır ama orta ve altında sınırda gezersin diye tahmin ediyorum.

Lossless scaling ile 40 fps ortalma oynuyordum fakat ultrada karlı ortamlarda 100 fpsye kadar çıkıyordu bende
Diğer sistem özellikleriniz neydi?

Şöyle soyliyeyeim DDR 4 olsaydı çift kanal bellek derdim ama artık herkes biliyor DDR5 de çift kanal tek kanal performansı etkilemiyor ya da çok çok az değmez yani o yüzden tek 16'lık alın ileride bir 16 daha 32 GB olur bence en iyisi DDR5'e zaten o yakışır.
Birkaç ay böyle kullanacağım maalesef şuanlık bütçe yok 16*2 için 3000 TL gerekiyor.
8+8'le uğraşmak istemiyorum. Tek 16 alınca da daha pahalıya geliyor ikili ilandan. 16+8 kullanmak verimsiz olur ayrıca.

Son düzenleme:
Diğer sistem özellikleriniz neydi?

Birkaç ay böyle kullanacağım maalesef şuanlık bütçe yok 16*2 için 3000 TL gerekiyor.
8+8'le uğraşmak istemiyorum. Tek 16 alınca da daha pahalıya geliyor ikili ilandan. 16+8 kullanmak verimsiz olur ayrıca.
RTX4060 8gb, ryzen 7 7840hs, işlemciyi kısıtlayarak oynamıştım bir de, asıl önemli olan öbür parçalar oluyor aslında. Ram etkisi işlemcinin etkisi kadar yüksek değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı