8 GB RAM Sistem Donuyor

Kurosaki Ichigo

Hectopat
Bilgisayarıma GTX750 Ti kartımı taktığıımda rastgele donuyor. Ekran donuyor hiçbir şekilde restart atmıyor ben kapatana kadar ve ses takılıyor hep aynı ses. Oyun ortası, film izlerken, webde gezerken vs. yükte değilken de yapıyor demek istiyorum. GT730 kartımı taktığımda sorun yapmıyor sorun sizce ekran kartında mı 1 ay önceye kadar çalışan bir karttı. Ekran kartı bozuk olabilir mi başına gelen var mı?

Sistemim 8 GB RAM.
550W PSU.
Ga Z77MD3H rev 1.1 anakart.
SSD.
Bu parçalarda sorun yok çünkü GT 730 la sorun yapmıyorlar ve bilgisayar donmuyor. İnternette çok araştırdım her şeyi denedim. BIOS'tan onu kapat bunu kapat vs bana mısın demedi. Bazen 3 saatte takılıyor bazen ise açıyorum 10 dakika da takılıyor ekran.

anakartın ram frekansını desteklemiyordur büyük ihtimalle
Yalnız önceden olmayan şey şimdi mi olacak? Ram frekans hızını destekelemeseydi önceden beri donardı ki günümüzde öyle bir hata kalmadı diye düşünüyorum.

Ama büyük ihtialle RAM frekansını desteklemiyordur anakartın.
Yalnız önceden olmayan şey şimdi mi olacak? RAM frekans hızını destekelemeseydi önceden beri donardı ki günümüzde öyle bir hata kalmadı diye düşünüyorum.

Hayır desteklemese bile bilgisayar çalışır bir sıkıntı olmaz ancak ekran kartı da yük bindirdiğinden artık fişi çeker bilgisayar.

Sorun yük bindiğinde olmuyor benchmark testinde olmadı mesela.Tamamen rastgele oluyor.
Darboğaz olabilir mi işlemcinizi yazar mısınız?
i5 3470
Acaba GTX750 Ti ekran kartınızın zarar görmüş olması mümkün mü? Denemek için başka bir sistem de deneyebilir misiniz?
Deniyeceğim yakın zamanda.

Sorun yük bindiğinde olmuyor Benchmark testinde olmadı mesela. Tamamen rastgele oluyor.

i5 3470.

Deneyeceğim yakın zamanda.

Arkadaşında dediği gibi RAM'lere yük bindiği için donmalar olabilir. Ya da ekran kartında bir sorun olabilir. Test videolarına bakabilirsiniz.İşlemci darboğazından kaynaklı değil yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…