8 GB RAM takviyesi yapılan laptopta performans değişmedi

Kageiz

Centipat
Katılım
29 Haziran 2022
Mesajlar
47
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Laptopta tek slot RAM girişi var boş. 4 GB RAM vardı. Cihaz kastığı için 8 GB RAM aldım, toplam 12 GB RAM oldu. Ama perfomansta değişiklik olmadı.
 

Dosya Ekleri

  • resim_2022-06-29_200409435.png
    resim_2022-06-29_200409435.png
    15,8 KB · Görüntüleme: 53
Cihaz ne zaman kasıyor? İşletim sistemi nedir? Masaüstünde mi yoksa oyunlarda mı kasıyor? Oyunlardaysa eğer normaldir. 50GB RAM daha eklesen düzelmez.
 
Eşit bellek miktarlarına sahip değiller buna da galiba Dual channel diyorlar bellekler aynı olmadığı için Dual channel olarak çalışmıyorlar.

Özet: Şöyle performans olmasını istiyorsan 4 GB RAM'e 4 GB daha takacaksın ya da 8 GB RAM varsa ek 8 GB takacaksın.

Sorunu nasıl çözeceksin 4 GB RAM varsa 8 GB çıkarıp 4 GB daha takacaksın veya diğer bir yöntem 4 GB RAM çıkarıp 8 GB RAM daha ekleyeceksin.

Yani ya 4x2 RAM olacak ya da 8x2.

-8x4 4x2 gibi RAM eklemelerinde performans alamazsın çünkü Dual channel olarak çalışmazlar Dual channel olarak çalışmaları için(+performans artması) aynı RAM miktarı alacaksın 8x2 4x2 gibi.

Bilgilendirme: Dual channel, birbirine tıpatıp benzeyen iki adet belleği, ana kartımızın desteğiyle de çift kanal olarak kullanmaktır.

Ama senin belleklerin tıpatıp aynı değiller farklılar 8 GB+4 GB farklı bellekler.

Ayrıca RAM eklemek sadece RAM'in yetmediği yerde işe yarar senin oyunun 4 GB RAM'ini kullanıyorsa 90 FPS alıyorsan 12 GB RAM dede 90 FPS alırsın ama oyun 4 GB RAM kullanırken zorlanıyorsa RAM eklemen orada işe yarar.

--Kolay gelsin--
 
Cihaz ne zaman kasıyor? İşletim sistemi nedir? Masaüstünde mi yoksa oyunlarda mı kasıyor? Oyunlardaysa eğer normaldir. 50GB RAM daha eklesen düzelmez.
Dostum söylemesi ayıp 4gb ram artık bir çok oyunda yetersiz. Bir örnek vermem gerekirse Rust gibi bir oyunda 8gb den 16gb ye yükselttiğim sistemde fps droplar geçmişti. Yaptığınız yorum çok da doğru olduğu söylenemez. Yani demem o ki özellikle AAA oyunlarda performans artışı yaşamalı. 4gb nerde 12 gb nerde.
 
Dostum söylemesi ayıp 4 GB RAM artık birçok oyunda yetersiz. Bir örnek vermem gerekirse Rust gibi bir oyunda 8 GB'den 16 GB'ye yükselttiğim sistemde FPS droplar geçmişti. Yaptığınız yorum çok da doğru olduğu söylenemez. Yani demem o ki özellikle AAA oyunlarda performans artışı yaşamalı. 4 GB nerede 12 GB nerede.

İşlemcisi eski bir PC'ye istersen 128 GB RAM tak yine her oyunda drop yiyecektir o yüzden dedim.
 
Masaüstü performansından bahsediyorsan normal çünkü 4 GB tarayıcı gibi işler için yeterli. Farkı daha fazla sekmede rahat gezerken ya da daha fazla programı çalıştırırken anlarsın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı