8 GB RAM takviyesi yapılan laptopta performans değişmedi

Belki cihazın kasması depolama biriminden kaynaklıdır? Bilgisayar sistemdeki en yavaş parça kadar hızlıdır, belki RAM en yavaş ikinciydi.
240 gb ssd var 50gb boş

Cihaz ne zaman kasıyor? İşletim sistemi nedir? Masaüstünde mi yoksa oyunlarda mı kasıyor? Oyunlardaysa eğer normaldir. 50GB RAM daha eklesen düzelmez. Mesela YT'de video izliyorum donuyor oyunlarda Max 10 FPS fark oldu ama normal performans değişmedi.

Sistemde SSD disk var mı? O yoksa diğer parçalar çok iyi de olsa maalesef kasıyor.

240GB SSD var 50GB boş.

Oyunlardamı kasıyor?
Ekran kartınız nedir?

Intel grapich 620.

Eşit bellek miktarlarına sahip değiller buna da galiba Dual channel diyorlar bellekler aynı olmadığı için Dual channel olarak çalışmıyorlar.

Özet: Şöyle performans olmasını istiyorsan 4 GB RAM'e 4 GB daha takacaksın ya da 8 GB RAM varsa ek 8 GB takacaksın.

Sorunu nasıl çözeceksin 4 GB RAM varsa 8 GB çıkarıp 4 GB daha takacaksın veya diğer bir yöntem 4 GB RAM çıkarıp 8 GB RAM daha ekleyeceksin.

Yani ya 4x2 RAM olacak ya da 8X2.

-8x4 4x2 gibi RAM eklemelerinde performans alamazsın çünkü Dual channel olarak çalışmazlar Dual channel olarak çalışmaları için(+performans artması) aynı RAM miktarı alacaksın 8x2 4x2 gibi.

Bilgilendirme: Dual channel, birbirine tıpatıp benzeyen iki adet belleği, ana kartımızın desteğiyle de çift kanal olarak kullanmaktır.

Ama senin belleklerin tıpatıp aynı değiller farklılar 8 GB+4 GB farklı bellekler.

Ayrıca RAM eklemek sadece RAM'in yetmediği yerde işe yarar senin oyunun 4 GB RAM'ini kullanıyorsa 90 FPS alıyorsan 12 GB RAM dede 90 FPS alırsın ama oyun 4 GB RAM kullanırken zorlanıyorsa RAM eklemen orada işe yarar.

--Kolay gelsin--

Cihazımda 4 GB RAM nerede takılı bilmiyorum birkaç video izledim hepsinde bende bos olan RAM slotu doluydu bende 8 taktım 4 GB RAM sanal falansa nasıl iptal edebilirim ?
 
Son düzenleme:
Frekans ve kapasiteleri aynı olan iki RAM kullanmak daha çok verim almanızı sağlar. Bu işlem donanım tarafındaki iyileştirme. Bir de yazılım tarafında iyileştirme yapmak gerekebilir. RAM'de barınan her programı ve servisi inceleyip gerekli gereksiz ayıklaması yaptıktan sonra temizlik yapmakta fayda var.

1656567825663.png
 

Yeni konular

Geri
Yukarı