8 GB RAM veya 250 GB SSD

Leon S. Kennedy

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar başlıktaki gibi yazın yeni PC toplayacağım. RX 480 8GB, i5 6402P (eğer aynı fiyata daha iyi bir Ryzen 5 çıkarsa Ryzen 5) MSI B150M Bazooka (Ryzen alınması takdirde yakın fiyatlarda bir AM4 anakart) ve 16 GB Kingston RAM düşünüyordum. HDD'ye ihtiyacım yok diye düşünüyordum ancak dün vs. sistemimin yeni format atmış olmama rağmen çok yavaş çalışmaya başlaması canımı sıktı ve yeni bir HDD yerine RX 480'i 4GB RAM'i de 8 GB'a düşürüp Kingston'un 240 GB'lık bir SSD'sini eklemeye karar verdim. Sizce değer mi ? HDD'min RPM'sini bilmiyorum. Nasıl öğrenebilirim ? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
8 GB RAM ve 250 Gb Samsung 850 EVO yeterli olacaktır. SSD oyunlarda yükleme süresini resmen uçuruyor. Loading ekranları saniyeler içerisinde yok oluyor :) Ekran kartından feragat etme ama 8Gb RAm yeterli olacağı için boş yere 16'ya kadar çıkma. SSD için de okuma yazma hızı ile garanti süresine bak. Samsung en az 5 yıl garanti veriyor. PRO serisi için de 10 yıl veriyor.

Milletin bu SSD sevdasini anlamadim, ya çok sabırsısız (illa sistem çok hızlı açılacak)ya da sağa sola para vermeye bayılıyoruz. Ssd'yi ileride alirsin, bence çok gerekli değil, sağdan soldan kisma yani.:dur:
Sistem bayağı yavaş çalışıyor. Öyle ki Rocket League çalıştırılıyor bildirisi aldıktan ancak 1-2 dk. sonra ana menüyü görebiliyorum.

Ben de üstteki arkadaş gibi eskiden SSD'ye niye para vereyim ki diyordum. Ancak laptopta 2 tane 2.5 'lik yuva olduğunu öğrendikten sonra neden olmasın diyip aldım bi SSD. Kullanmayan kesinlikle bilemez hızını. Normal bir HDD'li PC kullanırken yavaşlığı çok rahat hissediyorsunuz.

Milletin bu SSD sevdasini anlamadim, ya çok sabırsısız (illa sistem çok hızlı açılacak)ya da sağa sola para vermeye bayılıyoruz. Ssd'yi ileride alirsin, bence çok gerekli değil, sağdan soldan kisma yani.:dur:

Bence çok yanlış düşünüyorsun SSD olmazsa olmazlardan. En azından işletim sistemi ve birkaç ana programı kursan bile yeterli. Eski sistemin üzerine alınan bir SSD yeni bilgisayar almışsın hissi veriyor.

120GB SSD ve 4GB RAM alın ortası olsun :D

Bu arada RX 480'i 4GB yapmak çok kötü olur.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı