Çözüldü 8 GB RAM'dan 1,63 GB kullanılabilir

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Jefferson Keane

Hectopat
Anakart
Asus Prime A320M-E
İşlemci
AMD Ryzen 3 1300X Quad-Core Processor
Durum aşağıdaki ekran görüntülerinde olduğu gibi. Son zamanlarda fark ettim bu durumu. Örneğin oyun oynuyorum, Görev Yöneticisi, kullanılan bellek miktarını %90 civarı gösteriyor ancak toplam kullanılan bellek 3.9 GB.
Şimdi ise bu şekilde. Aklım almıyor açıkçası, bilgisayarımda takılı tek parça 8 GB RAM var, ancak gördüğünüz üzere yaklaşık 500 MB miktarında bir bellek kullanımı %75 değerine tekabül ediyor. Ne yapmam gerekiyor bunu düzeltmek için? Yardımlarınızı bekliyorum.

sistem_bilgisi.png

gorev_yoneticisi.jpg

Bu görüntüyü de görev yöneticisinin performans sekmesine girip aldım.
performans.jpg

Son düzenleme:
Çözüm
Bir arkadaşım bu yöntemle sorununu çözmüştü.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu yöntemle sorunu çözebildi ise buna benzer bir başka hatalı yöntemle bellek üst sınırı koymuştu demek. Kurcalamayınız artık şu MSConfig ayarlarını. Ayrıca işlemci sayısı ile bellek kullanımı arasında bir bağ yok.

Çözüme gelince:​

8 GB RAM'in var. 6.9GB'ını kullanıyorsun. Ne kaldı geriye? 1 GB. Bu kadar.
Sadece Firefox'a bakıp nasıl %75 kullanır diyorsun. Windows da zaten sabit diskten çalışıyordu. Görev Yöneticisi yazıyor işte 6.9 GB bellek kullandığını.

Benim NUC'a da 8 GB yetmiyordu, 16 GB yaptım.
Yanlış bilgi
Arama yerine MSConfig yazıp önyükleme yerine girin. Oradan gelişmiş seçeneklere girip işlemci sayısını maksimum olan neyse onu seçip bilgisayarı yeniden başlatın.

Dosya Ekleri

• 1644176643152.png
    1644176643152.png
    56,6 KB · Görüntüleme: 216
Artı -5 Eksi
Arama yerine MSConfig yazıp önyükleme yerine girin. Oradan gelişmiş seçeneklere girip işlemci sayısını maksimum olan neyse onu seçip bilgisayarı yeniden başlatın.

Ne alakası var kardeşim?

Ne alakası var kardeşim?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:

Arka plan uygulamaları, blottware, telemetry gibi hizmetleri kapatılarak çözülebilir. Bu yöntemle nasıl alakası olabiliyor?

Arka plan uygulamaları, blottware, telemetry gibi hizmetleri kapatılarak çözülebilir. Bu yöntemle nasıl alakası olabiliyor?

Tam bir bilgim yok arkadaşım sorununu bu videoyla çözmüştü ben de attım sorunu yanlış anlamadıysam 8 GB RAM'ini az gösteriyor değil mi?

Dosya Ekleri

• 1644177018357.png
    1644177018357.png
    4,1 KB · Görüntüleme: 212

Bu yöntemle sorunu çözebildi ise buna benzer bir başka hatalı yöntemle bellek üst sınırı koymuştu demek. Kurcalamayınız artık şu MSConfig ayarlarını. Ayrıca işlemci sayısı ile bellek kullanımı arasında bir bağ yok.

Çözüme gelince:​

8 GB RAM'in var. 6.9GB'ını kullanıyorsun. Ne kaldı geriye? 1 GB. Bu kadar.
Sadece Firefox'a bakıp nasıl %75 kullanır diyorsun. Windows da zaten sabit diskten çalışıyordu. Görev Yöneticisi yazıyor işte 6.9 GB bellek kullandığını.

Benim NUC'a da 8 GB yetmiyordu, 16 GB yaptım.

Çözüm

Konuya gelince: 8 GB RAM'in var. 6.9GB'ını kullanıyorsun. Ne kaldı geriye? 1 GB. Bu kadar.
Sadece Firefox'a bakıp nasıl %75 kullanır diyorsun. Windows da zaten sabit diskten çalışıyordu...

Abi YouTube'a yeni videolar bekliyorum seni izlemek eğlenceli zaten adaşımsın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı