8 GB RAM'den 16 GB RAM'e geçince drop gider mi?

XBaroas

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, Technopat üyeleri bilgisayarımın modeli Lenovo V15-ADA Ryzen 3 3250U versiyonlusundan 8 GB RAM'ı var fakat bilgisayarımın ekran kartı olmaması sebebiyle bilgisayar dahili olup RAM miktarı 5,9 GB oluyor. Benim bilgisayara hangi RAM'i önerirsiniz? Ve RAM arttırdıktan Valorant'taki drop gider mi? Çünkü oynarken %90-100 oranına kadar çıkıyor sürekli o oranlarda oynuyorum oyunu. 8 GB RAM alıp takarsam drop gider ve dropsuz 60 FPS oynayabilir miyim? Teşekkürler.

Laptopun aldığım günden beri hiçbir özelliğini değiştirmedim darboğaz yapacağını sanmıyorum.

Sanırım maksimum kullanılmasından bahsettiniz darboğazı.

Evet o anlamda kullanmış RAM sınırına takıldığın oyunlarda etkisi olur. Tek modül APU sistemlerde özellikle performansı uçurursun senin işlemcin ve 16 GB RAM ile insanlar nasıl performans almış ona bak az bir şey kafanda fikir oluşur aynı modulu almaya çalış. Sistemde takılı olan belleği kontrol et gömülü vs olabilir her cihaz RAM değişikliğine izin vermiyor, RAM anakartta lehimliyse değiştiremezsin mesela.

Evet o anlamda kullanmış RAM sınırına takıldığın oyunlarda etkisi olur. Tek modül APU sistemlerde özellikle performansı uçurursun senin işlemcin ve 16 GB RAM ile insanlar nasıl performans almış ona bak az bir şey kafanda fikir oluşur aynı modulu almaya çalış. Sistemde takılı olan belleği kontrol et gömülü vs olabilir her cihaz RAM değişikliğine izin vermiyor, RAM anakartta lehimliyse değiştiremezsin me.

Anakartta 4 RAM slotunda 4 GB RAM varmış ve resimde gördüğüm kadarıyla ben bu slottaki 4 GB RAM'i 16 GB ile değiştiremem çünkü buna izin vermiyormuş sistem fakat 4 GB RAM'i 8 GB ile değiştirirsem en fazla ona izin veriyormuş doğru mu anladım? Peki direk 16 GB RAM takma şansım yok mu?

Evet o anlamda kullanmış RAM sınırına takıldığın oyunlarda etkisi olur. Tek modül APU sistemlerde özellikle performansı uçurursun senin işlemcin ve 16 GB RAM ile insanlar nasıl performans almış ona bak az bir şey kafanda fikir oluşur aynı modulu almaya çalış. Sistemde takılı olan belleği kontrol et gömülü vs olabilir her cihaz RAM değişikliğine izin vermiyor, RAM anakartta lehimliyse değiştiremezsin mesela.

Bir de ben 4 GB RAM'i 8 GB RAM 3200 MHz ile değiştirirsem uyumluluk problemi çıkar mı?

Dosya Ekleri

• IMG_20250714_021447.jpg
    IMG_20250714_021447.jpg
    60,5 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı