8 GB RAM'e 8 GB daha eklemek

Halilssss

Megapat
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Şu ana bilgisayarımda 1x8 olmak üzere Kingston marka 2133HZ DDR4 CL14 RAM kullanıyorum. 2x8 olacak şekilde 16'ya yükseltmek istiyorum. Fakat şu anki RAM marka, CL ve MHz olarak aynısından bulamıyorum. Ne yapmam gerekir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi belleğinin PDF'sini indir. Base JEDEC zamanlamalarına ait senin mevcut JEDEC değerlerinle ve voltajınla aynı bilindik bir 8 GB RAM alman hem sorunsuz çift kanal performansı hem de tam uyumluluk sağlar. Sadece CL veya MHz'nin uyması sorunsuz çalışacağı anlamına gelmez bu arada iki RAM'in voltajı farklıysa çalışmaz. Bazı istisnai durumlar oluyor kit olmayan farklı marka RAM'lerin bellek kontrolcüleri birbirleriyle uyumlu çalışmıyor. Bazen görüntü vermiyor bazen mavi ekran veriyor. Bu işte garanti bir yöntem varsa o da kit RAM kullanmaktır.

Hiçbir yerde 2133mhz ve cl14 olan ram yok.Galiba 2400hz CL14 alacağım.
Kendi belleğinin PDF'sini indir. Base JEDEC zamanlamalarına ait senin mevcut JEDEC değerlerinle ve voltajınla aynı bilindik bir 8 GB RAM alman hem sorunsuz çift kanal performansı hem de tam uyumluluk sağlar. Sadece CL veya MHz'nin uyması sorunsuz çalışacağı anlamına gelmez bu arada iki RAM'in voltajı farklıysa çalışmaz. Bazı istisnai durumlar oluyor kit olmayan farklı marka RAM'lerin bellek kontrolcüleri birbirleriyle uyumlu çalışmıyor. Bazen görüntü vermiyor bazen mavi ekran veriyor. Bu işte garanti bir yöntem varsa o da kit RAM kullanmaktır.
Kırmızı ile işaretlediğim yer değil mi ?

Dosya Ekleri

• ram.png
    ram.png
    67,4 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı