8 GB RAM'i 16 GB yapmak oyunlarda bayağı FPS farkı gösterir mi?

Crysis serisi, GTA 5, FH4'te farkı hissedersiniz bence değer, RAM tek kanal 8 mi yoksa 4+4 mü? Eğer 4+4 ise RAM'leri satın eğer tek modül 8 ise yapılacak tek şey aynısından bi' tane daha almak, alırdım yerinizde olsam

Konudan bağımsız olarak bir şey soracağım sistemdeki RAM'in 4+4 olduğunu veya tek kanal 8 olduğunu nasıl anlayabilirim?

GTA ve benzeri işlemciye az yüklenen oyunlarda fark az hissedilir. FPS oyunlarında fark net hissedilir olacaktır, çok fark eder. Şu şekilde söyleyebilirim. MSI Afterburner'da ekran kartı kullanımınızın şu anki haliyle de %99 olduğu oyunlarda fark az olur. Bazı oyunlar tek kanal ram ile ekran kartını tam kullanamıyor. Battlefield gibi oyunlarda yüksek fark olur.

Konudan bağımsız olarak bir şey soracağım sistemdeki RAM'in 4+4 olduğunu veya tek kanal 8 olduğunu nasıl anlayabilirim?
bilgisayarın tam modelini öğrenmelisin, kutusunda yazar muhtemelen ardından ürünün tam kodunu yazıp sitesine gideceksin orada yazıyor olabilir eğer yazmıyorsa ürününü Youtube'a yazıp ram yükseltme videolarına falan bakarsın öyle anlarsın o da yoksa açarsın içini bakarsın sonuçta ram yükselteceğin zaman gene açacaksın alıştırma olmuş olur :D

Bilgisayarın tam modelini öğrenmelisin, kutusunda yazar muhtemelen ardından ürünün tam kodunu yazıp sitesine gideceksin orada yazıyor olabilir eğer yazmıyorsa ürününü YouTube'a yazıp RAM yükseltme videolarına falan bakarsın öyle anlarsın o da yoksa açarsın içini bakarsın sonuçta RAM yükselteceğin zaman gene açacaksın alıştırma olmuş olur :D

Benim kasa toplama o yüzden ürünü tam bilmiyorum kutusu filan yok yani içini açabiliyorum da nasıl anlayacağım tek kanal olduğunu nasıl gözükmesi gerek.

Benim kasa toplama o yüzden ürünü tam bilmiyorum kutusu filan yok yani içini açabiliyorum da nasıl anlayacağım tek kanal olduğunu nasıl gözükmesi gerek.
Anakarttaki ram slotlarına bakacaksınız, 2 tane ram varsa çift kanaldır

Technopat Haberler

Geri
Yukarı