8 GB RAM'i olan bilgisayara 4 GB RAM takılır mı?

SirDeacon

Hectopat
Daha fazla  
Çok bütçem olmadığından soruyorum. Bazı oyunlar 8 GB RAM'i yetersiz bulup ez az 10 istiyor bende 4 GB RAM takabilir miyim diye sormak istiyorum. Kasada zaten 8 var 4 daha takıp 12 yapmak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek slot 8 ise olur. Eğer 4+4+4 yapacaksanız tek kanal olarak çalışacaktır (anakartınız 3 kanal desteklemiyorsa).

Ben şu an öyle kullanıyorum bir sıkıntı olmuyor. Ama frekans ve gecikme değerleri aynı olmalı. Benimkilerin frekanslar aynı ama gecikme değerleri bir tık farklı, markaları da farklı olmasına rağmen bir problemle karşılaşmadım 1 senedir bu şekilde kullanıyorum ve yoğun oyun oynuyorum. Bende 3 ram takılı olmasına rağmen dual çalışıyorlar tabi bunun da etkisi var.

10 GB isteyen oyun için takılabilir aynı hızda RAM. Ama performans artışı olmaz Flex Channelda. Biraz daha zorlayıp 8 alırsan Dual Channel çok daha iyi olur.

Ben şu an öyle kullanıyorum bir sıkıntı olmuyor. Ama frekans ve gecikme değerleri aynı olmalı. Benimkilerin frekanslar aynı ama gecikme değerleri bir tık farklı, markaları da farklı olmasına rağmen bir problemle karşılaşmadım 1 senedir bu şekilde kullanıyorum ve yoğun oyun oynuyorum. Bende 3 RAM takılı olmasına rağmen Dual çalışıyorlar tabii bunun da etkisi var.

Tek slot 8 ise olur. Eğer 4+4+4 yapacaksanız tek kanal olarak çalışacaktır (anakartınız 3 kanal desteklemiyorsa).

Yapabilirsin hocam. Aynı CL değerlerinde aynı MHz değerlerinde bir şey bul. Hatta aynı markanın aynı değerlere sahip RAM'ini al hiç kafan ağrımasın.

Takabiliyorsan 8 tak ama.

Arkadaşlar bilgisayar masaustu sorun olmaz degilmi garanti olsun diye soruyorum

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00