Dostlar, EliteBook 820 G4 i5 7200U bir dizüstü bilgisayar sahibiyim. Sistemdeki bellek 8 GB ve diğer slot boşta. DDR4 8 GB 2400MHz takılı. Dual Channel olarak kullanmak için aynı özelliklerde 4 GB RAM alırsam Dual Channel olarak kullanılabilir mi yoksa illa 8 GB alıp takmam mı lazım.
Flex-mode diye bir şey duydum 8’in yarısı Dual Channel yarısı normal RAM olarak kullanılır diye. Ama bazıları olur bazıları olmaz diyor kafam karıştı.
Şimdi DDR4 4 GB 2400MHz alıp takarsam Dual Channel olarak kullanılır mı?
Kullanılırsa performansa etkisi ne olur? (Güzel FPS arttırıyor diyorlar)
(Sitesinde maksimize performans için boyutu ve MHz'si aynı olmalı diyor ama Flex-mode diye bir şey de var sanırım.)
Evet bende 8+4 şeklinde kullanıyorum Dual Channel olarak çalışıyor. Performans konusunda Single Channel'a göre dağlar kadar fark var 8+8'e göre hiçbir fark yok, yeni alacağınız RAM'in kodunun diğerine uymasına dikkat edin.
Evet bende 8+4 şeklinde kullanıyorum Dual Channel olarak çalışıyor. Performans konusunda Single Channel'a göre dağlar kadar fark var 8+8'e göre hiçbir fark yok, yeni alacağınız RAM'in kodunun diğerine uymasına dikkat edin.
8+8`e göre hiç fark olmasının sebebi oynadığınız oyunlardaki ram kullanımının aynı olması mesela battlefield 1 oynadığınızda 8+8 daha iyi bir performans çıkartacaktır
8+8'e göre hiç fark olmasının sebebi oynadığınız oyunlardaki RAM kullanımının aynı olması mesela Battlefield 1 oynadığınızda 8+8 daha iyi bir performans çıkartacaktır.
Dediğiniz doğru fakat günümüzde 12 GB RAM'in yetmeyeceği oyun yok laptop RAM'lerinde 4 ve 8 GB fiyatlarının arası çok açık arkadaşın işini 4 hayliyle görür burada amaç Dual Channel ile performans artışı elde etmek. Bknz 8-12-16 GB RAM karşılaştırması:
Dediğiniz doğru fakat günümüzde 12 GB RAM'in yetmeyeceği oyun yok laptop RAM'lerinde 4 ve 8 GB fiyatlarının arası çok açık arkadaşın işini 4 hayliyle görür burada amaç Dual Channel ile performans artışı elde etmek. Bknz 8-12-16 GB RAM karşılaştırması: