Çözüldü 8 GB ve 4 GB Dual Channel kullanılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Merchrior

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Dostlar, EliteBook 820 G4 i5 7200U bir dizüstü bilgisayar sahibiyim. Sistemdeki bellek 8 GB ve diğer slot boşta. DDR4 8 GB 2400MHz takılı. Dual Channel olarak kullanmak için aynı özelliklerde 4 GB RAM alırsam Dual Channel olarak kullanılabilir mi yoksa illa 8 GB alıp takmam mı lazım.

Flex-mode diye bir şey duydum 8’in yarısı Dual Channel yarısı normal RAM olarak kullanılır diye. Ama bazıları olur bazıları olmaz diyor kafam karıştı.

Şimdi DDR4 4 GB 2400MHz alıp takarsam Dual Channel olarak kullanılır mı?
Kullanılırsa performansa etkisi ne olur? (Güzel FPS arttırıyor diyorlar)
(Sitesinde maksimize performans için boyutu ve MHz'si aynı olmalı diyor ama Flex-mode diye bir şey de var sanırım.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet bende 8+4 şeklinde kullanıyorum Dual Channel olarak çalışıyor. Performans konusunda Single Channel'a göre dağlar kadar fark var 8+8'e göre hiçbir fark yok, yeni alacağınız RAM'in kodunun diğerine uymasına dikkat edin.
Evet bende 8+4 şeklinde kullanıyorum Dual Channel olarak çalışıyor. Performans konusunda Single Channel'a göre dağlar kadar fark var 8+8'e göre hiçbir fark yok, yeni alacağınız RAM'in kodunun diğerine uymasına dikkat edin.

Çözüm
8+8`e göre hiç fark olmasının sebebi oynadığınız oyunlardaki ram kullanımının aynı olması mesela battlefield 1 oynadığınızda 8+8 daha iyi bir performans çıkartacaktır

8+8'e göre hiç fark olmasının sebebi oynadığınız oyunlardaki RAM kullanımının aynı olması mesela Battlefield 1 oynadığınızda 8+8 daha iyi bir performans çıkartacaktır.

Dediğiniz doğru fakat günümüzde 12 GB RAM'in yetmeyeceği oyun yok laptop RAM'lerinde 4 ve 8 GB fiyatlarının arası çok açık arkadaşın işini 4 hayliyle görür burada amaç Dual Channel ile performans artışı elde etmek. Bknz 8-12-16 GB RAM karşılaştırması:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dediğiniz doğru fakat günümüzde 12 GB RAM'in yetmeyeceği oyun yok laptop RAM'lerinde 4 ve 8 GB fiyatlarının arası çok açık arkadaşın işini 4 hayliyle görür burada amaç Dual Channel ile performans artışı elde etmek. Bknz 8-12-16 GB RAM karşılaştırması:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

fark ettiysen ram kullanımları aynı demekki şuanki oyunlara 12gb ram yetiyor

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı