8 GB VRAM, 2K için yeterli mi?

Daha fazla  
Merhaba. HP Victus S0015NT oyuncu laptop sahibiyim, 2K monitör satın alacağım. 4060 8 GB VRAM ne gibi sıkıntılar yaratır?

Merhaba. HP Victus S0015NT oyuncu laptop sahibiyim, 2K monitör satın alacağım. 4060 8 GB VRAM ne gibi sıkıntılar yaratır?

Çoğu oyunu oynarsın, bazı oyunlarda doku ayarını kısman gerekir. Bazı optimize olmayan oyunları direkt oynayamama ihtimalin bile var 1440P'de.

4060 1080p Gaming için yapılan bir ekran kartı bu nedenden dolayı yüksek oranda FPS düşüklüklüğü yaşarsın. Ve 2K aldığın monitörü 1080p olarak kullanırsan bir sorun çıkmaz o zamanda boşuna almış olursun ama dersen ileride ekran kartı ya da laptop değişimi yapacağım o zaman alınabilir.

4060 için 12 GB veya üstüne gerek yok zaten, o kadar da güçlü bir kart değil. Laptop olduğunu da hesaba katarsak 8 GB'yi aşacak grafiklere çekemezsiniz zaten. 1080P kartı olduğu için ayrıca 2K almanızı önermem.

8GB yeterli kisa vadede ama su an bile az cok sorun yapıyor ileride tamamen yetersiz kalacaktır. 4060 Mobil zaten 1080Pde bile müthiş değil 2K dusunmeyin bile.
40 fps yeterli olur benim için 2K ekranda.

Çoğu oyunu oynarsın, bazı oyunlarda doku ayarını kısman gerekir. Bazı optimize olmayan oyunları direkt oynayamama ihtimalin bile var 1440P'de.
Hocam 40fps ortalama idare edilebilir benim için ekstra bir problem olmayacaksa alacağım.

40 FPS yeterli olur benim için 2K ekranda.

Hocam 40FPS ortalama idare edilebilir benim için ekstra bir problem olmayacaksa alacağım.

VRAM yetersiz kaldığında ortalama kare hızından çok, oyunda 1-2 saniyelik ani takılmalar (drop'lar) yaşanır. Bu da kimsenin isteyeceği bir şey değil. TLOU 2 şu an 1080p'de bile zaman zaman sıkıntı yaratabiliyor maalesef. Doku çözünürlüğünü düşürerek VRAM kullanımını azaltabilirsiniz ama birkaç yıl içinde bu da yeterli olmayabilir.

Ayrıca yakın zamanda yeni bir laptop düşünmüyorsanız, RTX 4060'ın 1440p için uygun bir kart olduğunu söyleyemem. Ben 3060 Ti kullanıyorum, aşağı yukarı 4060 seviyesinde. Zamanla 1080p ultra ayarlardan, 1080p high seviyelere geçmek zorunda kaldım. 1440p'de bu daha büyük sorun yaratacaktır. Yani özetle, yakın zamanda cihaz değiştirmeyi düşünmüyorsanız, oyun için 1440p monitör almak mantıklı değil.

Tam sınırda bazı oyunlarda kaplama kalitesini yüksek veya Orta'ya çekmek zorunda kalabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…