RTX 5060 8 GB için 1080p mi, 2K mı monitör alınmalı?

1080p. İleri de kart değişecekse 2K daha mantıklı. Şimdi 1080p monitör alıp gelecekte daha iyi bir karta geçince monitörü de tekrardan değiştirmek zorunda kalacaksın. O yüzden iyi düşün iyi karar ver.

Hocam, ben 2K bir monitör almak istiyorum. 4-5 bin TL fazla vermek sorun değil. Ancak bazen daha fazla FPS almak için çözünürlüğü 1080P'ye düşürdüğümde görüntü kalitesi çok kötü olur mu? Eğer öyleyse, direkt olarak 1080p 27 inç bir monitör alırım. Bir de 1080p 27 inç nasıl gözükür monitörde.

O kartı alma. Alırsan üzülürüm. Alanlar için de fotoğraf ekte.

Dosya Ekleri

• MV5BMzY4ODAzZWQtZTA4OS00MjE2LWE5OGYtMmMxNzQyOTkwY2M2XkEyXkFqcGc@._V1_.jpg
    MV5BMzY4ODAzZWQtZTA4OS00MjE2LWE5OGYtMmMxNzQyOTkwY2M2XkEyXkFqcGc@._V1_.jpg
    191,9 KB · Görüntüleme: 77
Hocam, ben 2K bir monitör almak istiyorum. 4-5 bin TL fazla vermek sorun değil. Ancak bazen daha fazla FPS almak için çözünürlüğü 1080P'ye düşürdüğümde görüntü kalitesi çok kötü olur mu? Eğer öyleyse, direkt olarak 1080p 27 inç bir monitör alırım. Bir de 1080p 27 inç nasıl gözükür monitörde.
Şu an aktif olarak kullandığım 27” 2K Samsung bir monitörüm var. Çözünürlük bazen hata kaza 1080’e düşüyor bir şekilde, hemen hissediliyor. Görüntüyü baya bozuyor. Ekran boyutu yüzünden mi yoksa 2K’da 1080 açıldığı için mi bilemiyorum, o yüzden 27” 1080 nasıl olur bir şey diyemeyeceğim ama 27” 2K monitörde 1080p kullanım kesinlikle rahatsız ediyor.

MSI RTX 5060 8 GB 128 bit ekran kartına hangi monitör almalıyım?

1080p mi?
2K mı?

Benim için görüntü önemli değil hangisinde daha rahat çalışıyorsa ve daha iyi performans veriyorsa onu alacağım.
Bütçem 4-8 bin TL arası varsa monitör fikriniz atarsanız sevinirim.
Eğer yardımı olacaksa kullanacağım işlemci Ryzen 5 7500F.
Cevap veren herkese teşekkür ederim.

Bu kartı almayın. Soruya gelecek olursak, VRAM yetersizliğinden dolayı 1080p.

MSI RTX 5060 8 GB 128 bit ekran kartına hangi monitör almalıyım?

1080p mi?
2K mı?

Benim için görüntü önemli değil hangisinde daha rahat çalışıyorsa ve daha iyi performans veriyorsa onu alacağım.
Bütçem 4-8 bin TL arası varsa monitör fikriniz atarsanız sevinirim.
Eğer yardımı olacaksa kullanacağım işlemci Ryzen 5 7500F.
Cevap veren herkese teşekkür ederim.
Kısa ve net 1080P.

2K ile kıyaslarsak farkedilir bir görüntü kalitesi olur tabii ki. Uzun süre 2K'da oyun oynayıp sonrasında fps düşüklüğü için 1080P'ye geçerseniz görüntü kötülüğünü farkedersiniz. İnç konusunda fazla bilgim yok.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam ben de biliyorum rezalet bir kart olduğunu fakat bu bütçeyle ve video edit gibi işler için bu sistem alınmaz mı sizce.
Hocam biz de almayınız diyoruz. Tahminimce emek emek biriktirdiğiniz bir bütçeniz var ve kısıtlı çünkü artıramayacağınız konusunda netsiniz. Biz de o paranıza yazık olmasın diye söylüyoruz. Eğer bütçenizi gerçekten artıramıyorsanız siz bilirsiniz tabi ki alabilirsiniz ama pişman da olabilirsiniz. Üzülebilirsiniz. Veyahut da bir süre daha bu yapmış olduğunuz birikim gibi bir birikim yapmaya çalışarak harcadığınıza değecek bir sistem alabilirsiniz.
Ortalama bir bütçe ile düşük bir sistem veya orta üst bir bütçe ile eli yüzü düzgün bir sistem. Tercih sizin.
Ya da bu bütçeyle en iyi ne alınabilir 33 bin TL civarında.
Bu sorunuza da @AceTeq hocam gayet güzel ve açıklayıcı bir cevap vermişti aslında. Bence konu fazlaca sünmeye başladı. Aynı yerde daireler çizip duruyoruz.

Haklısınız hocam. Benim de tercih edeceğim bir kart olmazdı ama olan için iyi senaryoları düşünmeye çalışıyoruz ne yapalım? :)

@64Bitt Hocam siz en iyisi almadıysanız almayın, aldıysanız da satın. 😄
Yapay zekâ vs. ile işin olduğu için sana VRAM lazım. AMD tarafında her ne kadar güzel iyileştirmeler olsa da yazılım desteği konusunda geride. O yüzden AMD kartta olmaz. 5060, 8 GB ile sınıfta kalıyor, daha yüksek kapasiteli en yakın model 5060 Ti 16 GB. O da en düşük 21k civarında. 4060 Ti 16 GB desen aynı fiyat. İkinci el 3000 serisine düşsen bu sefer nesilden dolayı çok kaybediyor. Yani her halükarda mecbur 21k bayılman gerek. Geriye kalan 11k ile de hiçbir şey olmuyor.
1080P. İleri de kart değişecekse 2K daha mantıklı. Şimdi 1080P monitör alıp gelecekte daha iyi bir karta geçince monitörü de tekrardan değiştirmek zorunda kalacaksın. O yüzden iyi düşün iyi karar ver.
Hocam ben bütçemi artırdım bu 5070 sistemi alacağım lütfen inceler misin? Hazır sistem almak istiyorum toplamayla uğraşmak istemiyorum: AMD R5 7500F - RTX 5070 - B650M - 1TB M.2 SSD - 32GB DDR5 RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı