Çözüldü 8 GB yanına bir 8 GB daha alınmalı mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
61
R3 3300X işlemci ve 1660S Gaming ekran kartım var. Son 1 aydır falan sadece GTA 5 oynuyorum. High-Very High karışık ayarda 60 FPS alıyorum. Bellek kullanımı da 6 GB'yi hiç geçmiyor.
Şimdi gördüğüm kadarıyla 8 GB aslında bana yetiyor gibi. Lakin ileride illaki yetmeyecek ve dolar sürekli yükseliyor.
Ne diyorsunuz böyle idare edeyim mi yoksa taksitle de olsa bir 8 GB daha mı alayım? Bütçe sıkıntıda bu arada.

Çözüm
Güncelleme: Vatan'dan mevcut belleğin aynısı alındı. Sisteme takıldı, şimdilik herhangi bir problem yok gibi lakin @Recep Baltaş 'ın "Memtest86 ile RAM testi" videosu izlendi ve test için hazırlık yapıldı :)
İlginç olan şu, belleğin biri temmuz 2020 üretimi öbürü ise ekim 2020 lakin birinin DRAM üreticisi Samsung iken öbürünün SK hynix diye bir firma. Bunun haricinde bütün özellikler birebir aynı.
Herkese teşekkürler.
Kesinlikle alın, ileride CoD tarzı oyunlar oynamaya başlarsanız 8 GB ile rahat edemezsiniz. Ayrıca bellek kapasitesinden ziyade dual channel yapacağınız için fark edilir bir performans artışı da görürsünüz.

Bütçeniz yoksa şimdilik erteleyebilirsiniz. Ama fırsatınız olduğunda 16 GB yapmaya özen gösterin.
R3 3300X işlemci ve 1660S Gaming ekran kartım var. Son 1 aydır falan sadece GTA 5 oynuyorum. High-Very High karışık ayarda 60 FPS alıyorum. Bellek kullanımı da 6 GB'yi hiç geçmiyor.
Şimdi gördüğüm kadarıyla 8 GB aslında bana yetiyor gibi. Lakin ileride illaki yetmeyecek ve dolar sürekli yükseliyor.
Ne diyorsunuz böyle idare edeyim mi yoksa taksitle de olsa bir 8 GB daha mı alayım? Bütçe sıkıntıda bu arada.

Bellek sadece kapasiteden ibaret değil. Çift kanal her zaman tek kanala göre daha iyi. Alınca 5-10 FPS artışı göreceksiniz. Genel kullanımınız da hızlanacak.

Size uygun 8 GB belleğin fiyatına bakın. Aç kalmam, dişimi sıkar alırım diyorsanız alın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı