8 Haziran 2024 TYT sınavında yapılan usulsüzlük nereye şikayet edilebilir?

wnhd

Hectopat
Arkadaşlar merhaba bugün çoğu öğrenci gibi ben de TYT'ye girdim. 2. girişim olduğu için kurallar, süreçler vb. hakimim çünkü hepimizin dikkat etmesi gerekiyor.

Ben 1 numaralı sıradaydım. Arkamdaki çocuğun sınavın ortasına doğru burnu kanamaya başladı. İnsanlık hali herkesin başına gelebilir ancak gözetmenler seferber olup dikkat dağıtıcı şekilde sınıftan çıkıp koştur koştur 5-6 defa bir yerden peçete getirdiler. Arkamda ilk yardım çalışması döndü bildiğiniz. Ve bunu çok da sessiz şekilde yapmadılar. Benim dikkatim çok fazla dağıldı, 15-20 dakikam kesin şekilde yok oldu.

Yaptıkları şeyler yeterli gelmedi ki başka gözetmenler çağırıp sınıfa 2 ayrı gözetmen veya görevli daha çağırdılar sınıf iyice kalabalıklaştı ve tüm bu olaylar dibimde oluyor. Odağım tamamen gitti.

Bir de bu olayların üstüne çocuğu sınıftan çıkardılar sanırım tuvalete götürüp geri sınıfa soktular. Biliyorum hepimizin başına gelebilir bu durum ancak hem kuralları çiğnediler hem de ben dahil sınıftaki çoğu kişinin odağı dağıldı. 1 dakikanın bile önemli olduğu 2 yılımı verdiğim bu sınavda neredeyse 20 dakikam yok oldu.

Bu durumu nereye şikayet edebilirim, bilginiz var mı?

Hakkınızı savunsaydınız orada o zaman buraya konu açmak yerine.

Gıcık gibi görünürse görevli görevini iyice kötüye kullanıp çocuğun sınavına, optiğine zarar verebilirdi. Yani bu kadar absürt işler yapan görevli gıcık olduğu çocuğun kağıdına, T.C.'nin yazıldığı kısma ufacık bir nokta koyup tüm sınavı geçersiz de sayabilirdi, orada inatlaşmamak mantıklı olmuş çünkü sınavın güvenirliği sıfıra düşmüş.

@AngryKebab en temizi çocuğu koridora götürüp tedavisine orada devam ettirmekmiş.

Koridor bile gereksiz. Burun kanaması %99 sıcaklıktan olmuştur, zaten öğrencinin peçetesi var. İdare etmeye çalışır, baktı ki kan durmuyor o zaman durumu belirtir dışarı çıkar, okulun girişindeki polisler 2 dk hastaneye de götürebilir veya çocuğun elini yüzünü yıkayıp bir kenara da oturtabilirler. Görevliler zaten tıbbi bilgisi olmayan insanlar, müdahaleye falan çalışmak komedi resmen. Amaç sınavın uygun biçimde işlemesi için çalışmak," oo 1 öğrencinin burnu kanadı hadi herkesin sınavını mahvedip ortalıkta koşturalım" değil ki.

Son düzenleme:
Bugün sınavım geç başlamak üzereydi. Sınavın erken çıkış saatinin 11.15 olduğunu sanan 2 tane çölden göçme öğretmen bozuntusu vardı.
Ayrıca şikayet edeceksen sınıflardaki kameralar yerine okulun kameralarından beyanda bulunabilirsin, eğer ki öğrenci girip çıktıysa kronikleşmiş olduğunu belirten bir sağlık raporunu ibraz etmesi gerek. Edemezse sınavı iptal edilir ama sizinki için bir şey diyemem.
@aabcc hocama da danışmakta fayda var tabii ki.

Bugün sınavım geç başlamak üzereydi. Sınavın erken çıkış saatinin 11.15 olduğunu sanan 2 tane çölden göçme öğretmen bozuntusu vardı.
Ayrıca şikayet edeceksen sınıflardaki kameralar yerine okulun kameralarından beyanda bulunabilirsin, eğer ki öğrenci girip çıktıysa kronikleşmiş olduğunu belirten bir sağlık raporunu ibraz etmesi gerek. Edemezse sınavı iptal edilir ama sizinki için bir şey diyemem.
Hocam bence kronik değildi heyecandan oldu. Çocuk zaten sınav başlamadan perdeyle camla oynayıp duruyordu. Yerinde duramıyordu hatta.

Gıcık gibi görünürse görevli görevini iyice kötüye kullanıp çocuğun sınavına, optiğine zarar verebilirdi. Yani bu kadar absürt işler yapan görevli gıcık olduğu çocuğun kağıdına, T.C.'nin yazıldığı kısma ufacık bir nokta koyup tüm sınavı geçersiz de sayabilirdi, orada inatlaşmamak mantıklı olmuş çünkü sınavın güvenirliği sıfıra düşmüş.

Koridor bile gereksiz. Burun kanaması %99 sıcaklıktan olmuştur, zaten öğrencinin peçetesi var. İdare etmeye çalışır, baktı ki kan durmuyor o zaman durumu belirtir dışarı çıkar, okulun girişindeki polisler 2 dk hastaneye de götürebilir veya çocuğun elini yüzünü yıkayıp bir kenara da oturtabilirler. Görevliler zaten tıbbi bilgisi olmayan insanlar, müdahaleye falan çalışmak komedi resmen. Amaç sınavın uygun biçimde işlemesi için çalışmak," oo 1 öğrencinin burnu kanadı hadi herkesin sınavını mahvedip ortalıkta koşturalım" değil ki.
Bence de ya heyecan ya sıcaklık. Başka okullarda giren arkadaşlarımın da sınıfında olmuş görevli peçete vermiş durumunu sormuş. Olması gereken de budur zaten. Başka insanları etkilemek gerçekten çok yanlış. Yarın aytden sonra sınıfla konuşacağım.

Ya hocam birinin sınavını iptal ettirmek de hiç doğru gelmiyor. Keşke gözetmenler ve görevliler yapması gereken şeyleri doğru yapsa. Bizde de kitapçık sayfaları kontrol edilmeden başlanıyordu. Sınava 1 dakika kala qr kodlar yapıştırıldıktan sonra akıllarına geldi gözetmenlerin. Birinin kitapçığında hata olsa qr kod çoktan yapıştırıldı ve iş işten geçmiş olacaktı

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı