8 ile 16 GB RAM arasındaki performans farkı nasıldır?

yavuzfeti

Hectopat
Daha fazla  
Notebook: Monster Abra A5 v16.2.1
İşlemci: i7 9750H.
RAM: 8 GB DDR4L.
SSD: 480 GB Adata.
Ekran kartı: GTX 1050 3GB.

RAM 8 GB, tek slotta takılı. Bir 8 GB daha alıp diğer slota taksam PC'nin FPS'inde ısınmasında açılışı ya da genel hızında ne kadar değişim olur?

16 GB RAM ile daha fazla boş alan olacağı için daha fazla performans sağlayabilir.
RAM'in bilgisayar açılış hızında pek bir katkısı olmaz. HDD'yi SSD ile değişirseniz olur.

Acer Nitro 5 AN515-59KS laptopum ve değerler. Az FPS olan 8x1 çok FPS olan 8x2.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam şöyle söyleyeyim. Laptopum çok iyi değil R53500U işlemcisi Vega 8 ekran kartı var. GTA V'de 40 FPS alıyordum. 8 GB'den 16 GB RAM yaptıktan sonra 60'ın üzerine çıktı. Çift kanal iyi performans artışı sağlıyor hem de PC RAM probleminden kurtuluyor. Windows 10'a 8 GB RAM az geliyor PC'niz yüksek ihtimal Windows 10'dur.

Isı ve açılışta fark olmaz. Oyun performansında ciddi fark olur. Günümüzde çoğu oyun için 8 GB yetersiz zaten. 16 GB olmadığı takdirde düşük GPU kullanımı, FPS düşüşleri yaşanır.

RAM 8 GB, tek slotta takılı. Bir 8 GB daha alıp diğer slota taksam PC'nin FPS'inde ısınmasında açılışı ya da genel hızında ne kadar değişim olur?
Genel olarak PC'nin açılış kapanış hızı ( buna oyun, program vs dahil) SSD'ye bağlı bir durum. Eğer 8 GB RAM alıp çift kanal yaparsan, kendini göstereceği yer oyunlardır.

Ancak yanlış bir karşılaştırma yapıyorsunuz 16 gb ram dual channel ama 8 gb ram single channel.
16 GB ram tabi daha fazla fps verir. Ram fps droplarını engeller

Ancak yanlış bir karşılaştırma yapıyorsunuz 16 gb ram dual channel ama 8 gb ram single channel.
16 GB ram tabi daha fazla fps verir. Ram fps droplarını engeller
Doğru bir karşılaştırma ben 8 vs 16 GB karşılaştırması yapmıyorum. Arkadaşın sorununa bakarsanız 8x1 varmış ikinciyi almak istiyor yani 8x2 yapacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…