8-pin CPU Soketine 4-pin Güç Kablosu Takma

Batuhan Abus

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Sistemim;
  • 970A-G46
  • AMD FX6 6100 six core
  • R9 270X
  • High Power 600w
  • 120 GB SSD
  • 2TB 7200rpm HDD

Arkadaşlar sıkıntım, anakartımın üstünde CPU'nun güç bağlantısı (sol üst köşedeki güç bağlantısı) 8 pinli. Yani 8 tane yuva istiyor. Benim PSU'da ise 4 pin var. Bunu convorter le çevirsem 4 pini 8'e yararı olur mu? Bir de online oyunlarda frame düşüşleri oluyor, acaba bununla ilgisi var mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende anakartta 8+4 pinlik girişler var ben bunların 2'sini de doldurmak zorunda mıyım? OC yapmayacağım sadece 8I doldursam 4 boşta olsa bir sıkıntı olur mu ya da 8 pinlik güç girişine 4+4 taksam bir sorun yasar miyim.

@jwlly evet 8 pin yeterli olacaktır. Ki muhtemelen kartın kitapçığında da yazıyordur. Benim X570-P kartımın kitapçığında zorunlu olmadığı yazıyor 12 pin daha çok extreme oc icin normal kullanımda sıkıntı yapmayacaktır. Konu sahibine gelecek olursak ben denemedim ama yabancı forumlarda o işlemcinin 4 pin çalışsa bile stabil olmayacağını ve aşırı ısınma yapacağını yazmışlar. Bence en kötü dönüştürücü ile 8 pin takarak kullanın.

@olvidobc sadece 8 doldurcam ama 4+4 yapacağım bir sıkıntı olmaz değil mi? Ekran kartım da ASUS ROG STRIX RX 5700 XT 8 GB onun iste 8+8 pinlik güç girişleri var onları 6+2 ile doldursam bir sıkıntı yaşar mıyım? 6+2 yapacağım 8 olacaklar ama bir performans kaybı olur diye korkuyorum aynı şey anakart için de geçerli 4+4 yapacağım için piyasada 8 pin CPU PSU yok ve 8+8 pcle yani GPU kablosu yok PSU'larda bulursanız link atın bakayım bir 8 CPU 8+8 GPU.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı