8 pin CPU soketine 6+2 PCI kablo takma

Teardropp

Centipat
Eski sistemimde birçok arıza olduğu için GPU hariç ana bileşenlerde upgrade ettim.
  • Anakart: Gigabyte GA-AB350 GAMING
  • CPU: Ryzen 5 1600
  • RAM: Kingston HyperX 8 GB 3000 MHz DDR4
  • HDD: Seagate Barracuda 1 TB
  • Kasa: Dark sentinel
  • PSU: Frisby gamemax GP-650 650W
Sorunum şu;
Anakart üzerinde 8 pin 12V işlemci güç girişi mevcut, kullandığım ekran kartı da 6 pin ile çalışıyor.
6 Pin çıkış PSU üzerinde 2 adet bulunmakta, 2 6 pinin de kenarından +2 pin ekstra çıkış verilmiş (bilgisayar dilinde kısa adı var mı bilmiyorum).
İşlemci için gerekli 12V 8 pin girişi ben bu 6+2 pin çıkışlardan birini kullanarak sağlamak istedim, diğer bağlantıların tamamını defalarca kontrol ettim hepsi doğru ancak işlemci için gerekli 12V 8 pin bağlantısını yapınca anakart elektriği kesiyor, o bağlantıyı çıkarınca anakarta bağlı tüm parçaların doğru çalıştığını görüyorum.
Biraz araştırdım ancak yaşanılan sorun çoğu kişi tarafından eski sistemlerde yaşanmış, ya elektrik kesintisi ya başka bir sebep ile.
Sistemimde yeni olan 3 parça var CPU, MB, RAM. Geri kalan parçalar yaklaşık 2 yıllık.
Sorun ile ilgili yol gösterebilecek kimse var mıdır?
Düşünceleriniz ve uğraşlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı