8 pin ekran kartı kablosu nasıl takılmalı?

Tekini takarsa çalışmaz.
Elektriğin şakası olmaz. Sorun çıkartabilir.

Önemli olan watt değeri, pin sayısı değil. 150-20 watt kartları da gerilimi dağıtmak amacıyla 16 pin yapıyorlar, sorun olmaz çoğaltıcı.
Çoğaltıcılar genellikle önerilmez. Arkadaş önce sisteminin gerektirdiği Watt değerini öğrensin ondan sonra dönüştürücü baksın. Belki PSU'nun ekran kartını besleyecek gücü yoktur. Kimse sormamış PSU kaç Watt ve sistemin ne diye.

@erotin22 dönüştürücü bakmadan önce sistem özelliklerini ve PSU'nun kaç Watt olduğunu yaz. Yetiyorsa dönüştürücülere yönel.

Güncelleme: Arkadaş kahkaha emojisi atmış. Dalga geçiyoruz zannediyor herhalde.

Son düzenleme:
Elektriğin şakası olmaz. Sorun çıkartabilir.

Çoğaltıcılar genellikle önerilmez. Arkadaş önce sisteminin gerektirdiği Watt değerini öğrensin ondan sonra dönüştürücü baksın. Belki PSU'nun ekran kartını besleyecek gücü yoktur. Kimse sormamış PSU kaç Watt ve sistemin ne diye.

@erotin22 dönüştürücü bakmadan önce sistem özelliklerini ve PSU'nun kaç Watt olduğunu yaz. Yetiyorsa dönüştürücülere yönel.

Güncelleme: Arkadaş kahkaha emojisi atmış. Dalga geçiyoruz zannediyor herhalde.
550 w

Hocam yeni konu açtım detaylı fotoğraf attım.
Bekledim ama yeni konu oluşmamış.

Tam bilgi (ekran kartı üreticisi ve işlemci modeli) olmadığı için net bir değer yok elimde.

İşlemci ortalama 65-75W aralığında, ekran kartı 225-300W aralığında görünüyor.
Diğer bileşenleri de hesaba katarsan PSU anca yetiyor gibi ama HD 7970 için 700-750W PSU önerilmiş.

Yani dönüştürücünün sorun yapıp yapmayacağı net değil, standart olarak önerilmeyen bir yöntem ama kullanılabilir.

Haricinde: Bazı durumlarda 2x8 değil de 1x8 pin takıldığında da iş görebiliyormuş. Daha önce böyle bir şey denemedim. Tabii mantıken de ekran kartının gereksinimden daha az bir Watt verilme durumunda ekran kartı maksimum performans sağlamaz. Bir de öyle deneyin. O iki ucu da Molex bağlantılarına takın. Ekran kartının güç girişleri üzerinde 0, 1, 2 gibi numara sırası varsa o sıranın ilk olanına takın. Ekran kartının çektiği Watt değerini Open Hardware Monitor gibi yazılımla takip edip ufak bir teste sokup net bir sonuç elde edersiniz.

Yine de unutulmasın: Bu gibi yöntemlerle İnternette kablosu yanmış olan insanlar var. Sorun çıkmayacağının garantisi yok.

7970 için 700-750W PSU önerilmiş.

Nerede yazıyor bu?

Gereksiz kasmışsiniz gibi geldi. Molex'in 1 ucu bile 150W verebilirken diğerini siz düşünün. Kaldı ki buna PCI-e slotunun vereceği 75W güç de var. Kablonun kendisi sağlam olduğu sürece molexten alınan bir gücün zararı yok. Bazı dönüştürücü kablolarda kullanılan tel, içinden geçen akımı taşıyamadıgi için erimesi normal ama bunu kabloyu eline ilk aldığında hissedersin zaten kalitesini falan. Doğru kabloyu aldıktan sonra Molex olsun bir sıkıntı yok.

Nerede yazıyor bu?

Gereksiz kasmışsiniz gibi geldi. Molex'in 1 ucu bile 150W verebilirken diğerini siz düşünün. Kaldı ki buna PCI-e slotunun vereceği 75W güç de var. Kablonun kendisi sağlam olduğu sürece molexten alınan bir gücün zararı yok. Bazı dönüştürücü kablolarda kullanılan tel, içinden geçen akımı taşıyamadıgi için erimesi normal ama bunu kabloyu eline ilk aldığında hissedersin zaten kalitesini falan. Doğru kabloyu aldıktan sonra Molex olsun bir sıkıntı yok.
Arkadaş tam model yazmadığı için internette önüme gelen maksimum değerleri yazdım. 600W önerilen de var.
Bu ekran kartında 8+6 pin olan modeller bile var. Eski kart olduğu için fazla güç çekiyor.
Sorun çıkaracak demedim ama çıkarmaması da garanti değil. Bunu garanti edemez kimse. Kullanılabilir ancak ben alttan uyarıyı geçtim.
Dediğiniz de doğru kaliteli bir Molex kablo iş görür ama kablo kalitesini bilmiyoruz. PC havaya uçacak diye bir şey yok yani. :D
1x8 pin deneyebilir.

Onun dışında diğer 8 pin kabloyu da takmak isterse 6 pin to 8 pin dönüştürücü alır.

Arkadaş tam model yazmadığı için internette önüme gelen maksimum değerleri yazdım. 600W önerilen de var.
Bu ekran kartında 8+6 pin olan modeller bile var. Eski kart olduğu için fazla güç çekiyor.

AMD'nin referans tasarım GHz Edition modeli değilse problem olacağını sanmam. 550W PSU'ya sahibim demiş, teoride işler değerine göre yürüyor ama pratikte daha farklı işliyor. Kart 300W bile olsa PSU çok eski püskü bir şey olmadığı müddetçe besler diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı