8 Pin Girişine 6+6 Takılabilir mi?

barışcancan

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. Cooler Caster'ın 500W bir güç kaynağını kullanıyorum. RX570 satın aldım. PSU'da 6+6 pin girişine sahibim fakat ekran kartı 8 pin. Ekstra 2 pin girişi göremedim. 6+6 pini kullanmamın bir yolu var mı? Yoksa molexten direkt dönüştürücü mü almalıyım? Aldığım dönüştürücünün 2 pinini direk PSU'dan çıkan 6 pini kullansam sorun yaşar mıyım? Veya direk 6 pin kullanırsam çok güç kaybı meydana gelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
2x6 pin çıkışı olan PSU'lar iki çeşit. Birinci tipte aynı hat üzerinde 2 adet 6'lı çıkış var. Dolayısıyla toprakları ortak. Bunları birleştirip 8'li yapmak riskli.

İkinci tipte ise her 6'lının kendi kablo hattı var. Bunları birleştirince zaten 8'liye denk geliyor.

2x6 pin çıkışı olan PSU'lar iki çeşit. Birinci tipte aynı hat üzerinde 2 adet 6'lı çıkış var. Dolayısıyla toprakları ortak. Bunları birleştirip 8'li yapmak riskli.

İkinci tipte ise her 6'lının kendi kablo hattı var. Bunları birleştirince zaten 8'liye denk geliyor.
Pinlerden birisi direk psu dan çıkıyor, diğer 6 pin molex ile bağlı. Kartta sadece 8 pin giriş var ama benim 6+2 yapabilmek için ayrı bir 2 pin bağlantım yok.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı