8 Pinli anakart yuvaya 4 pini takılırsa çalışır mı?

Hocam sizin PSU da zaten 4+4 pin var bunu kullanın sorun yok.
6+2 pin ekran kartı beslemesi de var kullanabilirsiniz.
Hocam bir dakika bu nasıl anakart böyle 20+4 pin besleme nerede gören varmı?

Hocam o belirttiğin 4+4 (altta fotoda sarı renkle işaretledim) CPU yanındaki 4 lü portlar için gibi anladım ben. DEdiklerinizi Anakart ın 8 portlu power ında kullanırsak CPU yanındaki 4 port boş mu kalacak? O şekilde çalışır mı?

Dosya Ekleri

• anakart2.jpg
    anakart2.jpg
    97,2 KB · Görüntüleme: 53
Hocam bu anakart tipini ben yeni gördüm çok PC topladım hepsinde 20+4 pin ana besleme bazılarında 4 pin bazılarında 4+4 pin vardı gören bir arkadaş yardımcı olsun derim.
4 pin yazdıklarım CPU besleme bu arada.
Orijinal IBM Lenovo Sunucu 240W Power Supply SP50A36145 369,90 TL yerine 240,44 TL
Hocam galiba bu PSU da sizin girişler var bu anakart hazır bir yatay kasa anakartı mı?
Bir ara bizim işyerinde bulunan hazır bir bilgisayara bakmıştım hatırlar gibiyim eğer öyleyse hiç uğraşmayalım.
Galiba buldum hocam bu işinizi görür.

Son düzenleme:
Bende böyle bir çeviriciyle halledebileceğimizi düşünüyorum. Yine de emin olmak için PSU ditribitöre mail attım nasıl yapalım diye. Mutemelen onlardan da böyle bir dönüş gelecek. Sonuç olarak ya 20+4 ün 4 ü ile çalıştıracağız ya da bu çeviriciyi alacağız. Sonucu sizlerle paylaşacağım, değerli yorumlarınız için tşk. Tecrübesi olan varsa ve yazarsa daha iyi olur tabi. Saygılar.

Bu arada toplama PC mi diye sormuşsunuz. Hayır bu DELL marka mini hem yatay hem dikey kullanılabilen, orjinal PSU su uzun dikdörtgen (rack sunucu PSU lara benzer) bir PSU.

Tamam hocam Dell yatay kasa çevirici ile hallolur bende bizim işyerinden hatırladım çevirici ile anakartı besleyebilir 6+2 pin ile ekran kartını besleyebilirsiniz. Kolay gelsin iyi bayramlar dilerim.

Tamam hocam Dell yatay kasa çevirici ile hallolur bende bizim işyerinden hatırladım çevirici ile anakartı besleyebilir 6+2 pin ile ekran kartını besleyebilirsiniz. Kolay gelsin iyi bayramlar dilerim.

Aynen, bende sizin ve tüm forum üyelerinin bayramını kutlarım. Konu biraz detay bir konu, bu durumu yaşayanların istifade edeceğini düşünüyorum. Tşk.

Anakartınız Dell'in kendi özelleştirmesini yaptığı bir anakart. ATX pinlerin yerleşimini bilmediğimiz için yanlışlıkla örneğin 3.3V kanalına 12V kanal bağlayarak 3.3V kanalına bağlı olan tüm yongaları uçurabilirsiniz. Dell'den ATX pinlerin hangi kanala ait olduğunu öğrenip öğrenemeyeceğinize dair bir mesaj atın. Eğer bir dönüt gelirse ve tüm pinler 12V kanalına bağlı ise ekran kartı beslemesi gibi 4+4 veya 6+2 pinli kablolar besleme için yeterli gelecektir. Ama bu kablolar üzerinde PSU'yu tetikleyen pinler olmayacağı için 24 pin kablosu üzerinden sistemi besleyebilmek için elle PSU'yu tetiklemeniz gerekecektir.

Bunların dışında dediğim gibi 12V kanalında değillerse direkt olarak anakart ve bağlı olan yongaları kucağınıza almış olmanız demek olacak. Bilginiz olsun.

Anakartınız Dell'in kendi özelleştirmesini yaptığı bir anakart. ATX pinlerin yerleşimini bilmediğimiz için yanlışlıkla örneğin 3.3V kanalına 12V kanal bağlayarak 3.3V kanalına bağlı olan tüm yongaları uçurabilirsiniz. Dell'den ATX pinlerin hangi kanala ait olduğunu öğrenip öğrenemeyeceğinize dair bir mesaj atın. Eğer bir dönüt gelirse ve tüm pinler 12V kanalına bağlı ise ekran kartı beslemesi gibi 4+4 veya 6+2 pinli kablolar besleme için yeterli gelecektir. Ama bu kablolar üzerinde PSU'yu tetikleyen pinler olmayacağı için 24 pin kablosu üzerinden sistemi besleyebilmek için elle PSU'yu tetiklemeniz gerekecektir.

Bunların dışında dediğim gibi 12V kanalında değillerse direkt olarak anakart ve bağlı olan yongaları kucağınıza almış olmanız demek olacak. Bilginiz olsun.

Sayın Syper,
Bende internette baktım bulamadım ama şu global sitede benzer bir konu geçmiş, orada çeviriciyi kullanıp başarılı olanlar var gibi; Upgrading GPU and PSU for Optiplex 9020, baffled by 8 pin connector. !!!

Uygun old. sizde inceler yorumunuzu yazarsanız sevinirim. Sayg.

1590304341676.png

Evet, sadece 3 tane pin 12V girişi sağlıyormuş. Diğer iki pin standart ATX PSU tetikleme için kullanılıyor. Kalan 3 pin ise topraklama için kullanılıyormuş. Anakart üzerindeki diğer voltaja sahip donanımları anakart kendi üzerindeki dönüştürücüler ile sağlıyor yani. Aynı konuda belirtilen linkteki gibi bir kabloyu temin ederek veya verilen pin yerleşimlerine uygun kabloyu kendiniz yaparak kullanabilirsiniz.

Bu arada üşenmeyip attığınız linkteki kablonun pin yerleşimini çıkarttım, koyu gri ile işaretli olan Ground/Topraklama pinlerini 24 Pin soketinde COM yazan herhangi bir pine bağlayabilirsiniz.

1590307466641.png

Sayın Syper, detaylı ve müthiş paylaşımın için tşk. Çevirici kablo siparişi verdim, bayram tatil sonrası kasayı toplayacağım ve sonucu paylaşacağım. Kabloyu sipariş ettiğim yerden aldığım bilgiye göre çeviri ile sorunsuz çalışıyormuş sadece kasa power tuşunun çalışabilmesi için ara ek bir bağlantı revizyonu yapmak gerekiyormuş.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı