8 pinlik PSU çıkışına 4 pin takmak bilgisayarı bozar mı?

mahmutakif

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, B510M Pro-e bir anakarta sahibim, işlemci olarak i3 10100F kullanıyordum 8 pinlik CPU çıkışının sadece 4 pinlik kısmına kabloyu takarak kullanıyordum ama dünden itibaren çalışmamaya başladı yeni bir PSU alınır mı? Veya bir çevirici aparat mı almalıyım?
PSU: Casper'in 230-240V'lik hazır masaüstünden aldığım bir PSU.

Merhaba, B510M Pro-e bir anakarta sahibim, işlemci olarak i3 10100F kullanıyordum 8 pinlik CPU çıkışının sadece 4 pinlik kısmına kabloyu takarak kullanıyordum ama dünden itibaren çalışmamaya başladı yeni bir PSU alınır mı? Veya bir çevirici aparat mı almalıyım?
PSU: Casper'in 230-240V'lik hazır masaüstünden aldığım bir PSU.

O PSU umarım sistemin diğer bileşenlerine zarar vermemiştir.
Kesinlikle yeni PSU gerekli.

Umarım öyledir.

Hazır benim de sorunlu olduğum bir konu tam anlamıyorum ben ama konuyu anlayan biri varsa bana da yardım etsin yeni 2060 almıştım PSU eski biraz 8+6 istiyor ekran kardı 8 pin yok anakartta üstünde motherboard yazan 8 pinlik kabloyu ekran kartına taksam sonra da anakarta da dönüştürücü kullanarak 8 pin taksam olur mu?

.

Dosya Ekleri

• 20230319_215720.jpg
    20230319_215720.jpg
    295,1 KB · Görüntüleme: 24
Hazır benim de sorunlu olduğum bir konu tam anlamıyorum ben ama konuyu anlayan biri varsa bana da yardım etsin yeni 2060 almıştım PSU eski biraz 8+6 istiyor ekran kardı 8 pin yok anakartta üstünde motherboard yazan 8 pinlik kabloyu ekran kartına taksam sonra da anakarta da dönüştürücü kullanarak 8 pin taksam olur mu?

Olmaz hocam tabii ki de.
O soketlerdeki + - kabloların sıralaması ve soket tipleri farklıdır.
Bir kere sokete oturmaz.
Sen bu gidişle tüm sistemi kavuracaksın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı