8 saat ders fazla değil mi?

Açıkçası bence değil. Dersler hızlı geçiyor. Akşam yurda geçiyorum arkadaşlarla vakit geçirmek için vakit oluyor. Akşam da zorunlu etütlerde ödevleri hallediyorum.
5+3 ne bileyim bana çok ağır gelmiyor zaten dersler orantılı bu benim düşüncem tabi.

Sosyolojik olarak demografik yapının oranı ve pedagojik eğitimi bambaşka bir sorun burada bunları etken dışı bırakarak konuşuyoruz zira bu şekilde post truth eleştirisi ile safsata yaparak bir yol alabilmemiz de mümkün değil.
Not: Atatürkçülük alkol almamak (tabii alınmaması iyidir elbette ama ölçüt değildir) veya dini bütün kimse olmak demek değildir. Cumhuriyet rejiminin de eksiklikleri illaki vardır her rejimde olduğu gibi ama genel olarak rejimlerden ziyade uygulayanlar hatalıdır. 1950 sonrası Türkiye yönetimi ve politikalarını ise dünyaya bakmadan lokal incelemek hem yapılan hataları hem o hataların neden yapıldığını görememeye sebep olacağı için büyük hata olur... Çok fazla konuyu büyütmemek adına kısa bir anekdot ekleyeyim: Sorun hangi rejim doğru veya hangi lider doğru değil. Hangisinin rejimi doğru uygulayacağı ve kurumlar üstü (kurumların varlığının değil, işleyişin doğruluğu) olacağı sorundur.

Fikrine saygı duyuyorum lakin bugün bu halde olmamızın tek sorunlusu halktır diyerek konuyu büyütmüyorum.

Liseyi bitirmek zorunlu değil mi?

Açıktan lise eğitimi?

Ben de 8 saat görüyorum ve bence bu süre fazla. En azından bu eğitim sistemine göre. Daha farklı şekilde eğitim verilse kabul edilebilir. Ancak sen 8 saat öğrenciyi sıraya oturtup sadece tek amacı sınavda yüksek almakmış gibi davranıp öğrencinin öğrenip öğrenmemesinden çok sınavdan kaç aldığına bakıp geçersen olmaz. Millet sıkılır. Dersler herkes için verimli geçmez. Sınavdan başka yerde işe yaramayacak birçok (bence) gereksiz bilgi öğretilmesi de cabası. Sadece sınav odaklı bir eğitim sisteminde eğitim gördüğümüz için aslında teknik olarak bir sıkıntı yok. Ancak böyle bir sistem doğru mu? Bence değil. Birçok kişiye göre de değil. İşte bu sıkıntı. Çünkü direkt olarak ülkenin geleceğini tehlike altına alıyorsun.

Ben de 8 saat görüyorum ve bence bu süre fazla. En azından bu eğitim sistemine göre. Daha farklı şekilde eğitim verilse kabul edilebilir. Ancak sen 8 saat öğrenciyi sıraya oturtup sadece tek amacı sınavda yüksek almakmış gibi davranıp öğrencinin öğrenip öğrenmemesinden çok sınavdan kaç aldığına bakıp geçersen olmaz. Millet sıkılır. Dersler herkes için verimli geçmez. Sınavdan başka yerde işe yaramayacak birçok (bence) gereksiz bilgi öğretilmesi de cabası. Sadece sınav odaklı bir eğitim sisteminde eğitim gördüğümüz için aslında teknik olarak bir sıkıntı yok. Ancak böyle bir sistem doğru mu? Bence değil. Birçok kişiye göre de değil. İşte bu sıkıntı. Çünkü direkt olarak ülkenin geleceğini tehlike altına alıyorsun.

7 ders değil mi?

6 saat ideal bence.
Klasik tembel Türk öğrencisinin sözde çığlıklarını her yerde duyuyoruz. Öğle teneffüsü hariç her şey gayet yerinde. Öğle teneffüsünün en fazla 30 dakika olması taraftarıyım. 30 dakikada da yemek yiyemeyen de ne bileyim...
30 dakika mı? :D eve gidenler ne olacak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı