8. sınıf için çalışma planı önerisi

Teşekkür ederim Önerileriniz için gerçekten hocalar kim daha fazla soru çözüyor şeklinde yarıştırıyor bile bende onun gereksiz olduğunu düşünüyorum. Umarım güzel bir sonuç ile buraya yazarım .
Gerçekten o kadar strese sokar mı? Yani @338990'un dediği gibi en iyi liselerden birini hedefliyorum. Ancak stres yapacaksa hiç öyle yapmayıyım.

Kardeşim ben 470 puan yaptım. Sen de aynısını yap demem ama ben şöyle yaptım: Kendime bi çizelge yapıp işte şu saat çalış şu saat yat değil de bu gün işte şu kadar soru çöz. Olabildiğince fazla soru çözmeye çalış. Az çözebiliyorsan da verimli çöz. Az çöz ama öz çöz. Kontrolünü yap. Çözemediğin veya yanlış çözdüğün sorunun üstüne git. Bunları söyleyebilirim. Fazla korku yapıp kasma. Bu pandemi sürecinde de olsak hayatını da yaşa. Kolay gelsin. İnşallah gönlünce bir yere gidersin.

Teşekkür ederim zaten saat gibi olmanın yararı değil zararı olur diye düşünüyorum sizin gibi. Aynı şekilde şu kadar soru çözeceğim bugün veya şu kadar saat çalışacağım demek daha mantıklı bence de.

LGS aşırı derecede zor değil. Kendini kasmadan rahat ve dikkatli bir şekilde çözersen gönlünce bir yere gidersin.

LGS aşırı derecede zor değil. Kendini kasmadan rahat ve dikkatli bir şekilde çözersen gönlünce bir yere gidersin.
Cidden dikkatli olmak çok önemli bugün okul deneme sınavı yaptı okula çağırıp ve matematiğe sınav sonrası baktığımda 2 sorumun dikkatsizliğimden gittiğini gördüm. LGS'ye kadar bu dikkatsizlikleri azaltacağım umarım.

Hocam ayrıca fiilimsi vs. çok takılmanıza gerek yok Türkçe'de maksimum 3-4 soru oradan gelir kalan soruları yapmanız sizin ne kadar kitap okuduğunuz ile alakalı.

Hocam ayrıca fiilimsi vs. çok takılmanıza gerek yok Türkçe'de maksimum 3-4 soru oradan gelir kalan soruları yapmanız sizin ne kadar kitap okuduğunuz ile alakalı.
Teşekkür ederim fiilimsileri arada bir karıştırıyordum biraz pekiştirip paragraf sorusu çözüp kitap okumam daha uygun olur o zaman.

Zaten temelin iyi gibi duruyor. Günde 4-5 saat çalışmana gerek yok daha doğrusu yapma. Ben de özel okuldaydım aynı sistem. Temelin iyi olduğundan düşme korkusu içinde kalma daha ve düşersen de kendini çok üzme. Kendini başkalarıyla değil kendinle karşılaştır. Yoksa paranoyak olursun. Öyle günde ben 600 soru çözüyorum moruq diyenlere bakma çünkü sınav zamanı geldiğ-inde ağlıyorlar. 1,5-2 saat soru çöz tekrar yap. 1 saat ya da yarım saat de kitap oku yeterli olacaktır. Şu saatte başlarım 1 saat çalışırım 5 dk ara veririm gibi programlara ben gerek duymadım. İstediğim zaman bıraktım. Hocalara da takılma gelirler şu arkadaşınız sizden fazla çözüyor bakın derler. Onlara bu durumun Özdemir Asaf'ın durumu gibi olduğunu anlatmaya çalış. Çok soru çözüp kendini yormak yerine güzel ve nitelikli soru çözmenin daha iyi olduğunu söyleyebilirsin. Çünkü paronayaklaşarak hiçbir yere gelemezsin zaten. Çok kasma yani üniversite sınavı daha önemli elinden geleni yapmaya çalış başaramazsan da üzülme. Kendine güven ama o kadar da abartma. Yani sadece kendine birazcık güvenip çabalasan yeter. Ben de İzmir Fen'deyim bu kadar şey yaptım biraz daha çabalarsan daha iyisini yaparsın. Kimseye kulak asayım deme. Biraz uzun oldu ama şöyle bir anıyla bitirelim. Deneme sınavında genelde 1-2 oluyordum. 1-2-3 hep aynı kişilerdi. Birinci olan bir kız vardı 1-2 olurduk işte kendisi sevgilim olur şu an 3. kız da beni arada sırada geçerdi ve geçince artistlik yapardı. Bir kere seni nasıl ezdim geçtim gibisinden bir şeyler demişti. Ben de bir şey demedim. Genelde bir kutlamam vardı birinci olunca babanız yapıyor bu işi diye bağırırdım. Sonraki denemelerde ve sınavlarda biraz fazla hırs yapmışım sanırım birazcık daha yüklendim. Arka arkaya 2. dönemin tüm sınavlarında 100 aldım denemelerde de birinci oluyordum sevgilim olan kızdan da çok hoşlandığım için arada denemelerde yanlış yapıp beni geçmesini sağlıyordum o kadar. Neyse 2. dönemin fen bilgisi 1. sınavında son sınavımızdı bu arada. Baba yapıyor diye bağırdım kız artık yeter diye ağlamaya başlamıştı bazen böyle rekabetlerde iyi olabiliyor. Çok boş yaptım kendine bir odaklanma noktası seç ve kendine inan. Zaten gerisi kendiliğinden gelir. Kasmayanlar her zaman başarır. İyi çalışmalar

Teşekkür ederim önerin için dediğin gibi hocalar baskı yapıyor özellikle Türkçe hocamız şu sıralar sınıf içi en çok soru çözenin ismini panoya falan astırıyor ve dediğin gibi soru çözmede birinci olan arkadaş denemelerde ilk 10'a hala giremedi. 1.5-2 saat çalışmak yeterli olur diye düşünüyordum şu sıralar 2, 2-5 saat gibi bir süre çalışıyordum ve sıktı gerçekten, biraz süreyi azaltıp deneyeyim eğer olumlu sonuç verirse buraya diğer arkadaşların yararlanması veya gelecek senelerde girecek arkadaşların yararlanması için yazarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…