8.sınıf LGS'ye 4 ay kala GS lisesi

Taha28

Picopat
Katılım
3 Aralık 2020
Mesajlar
88
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Hedefim Galatasaray lisesi 1 ay 2 haftaya Türkçe inkılap din İngilizce bittiyor tahminimce fen matematik kalıyor. Bu ara matematiğe ağırlık vermekten diğer dersleri kaç hafta önceden bitirmem lazımdı, bittiremeddim. Matematik yetişmeyecek galiba. LGS'ye çok panik oluyorum, stres oluyorum ve fen dersinde 1 konuyu kaç günde bittireyim örnek 1 hafta mı 1 gün mü? Matematik gibi uzun uzun yavaş yavaş mı yoksa 1 2 günde bir konu bitirsem sıkıntı olur mu ve LGS de İngilizce nasıl çıkıyor, zor mu ve okuduğumu anlamayı nasıl geliştirebilirim ve sizce kazanır mıyım? GS lisesini. Kendime inanıyorum ama 4 ay çok kısa bir süre, millet 9 ay çalışıyor. Ben 4 ayda zor biliyorum ama hayalimden de vazgeçmek istemiyorum. İlk defa bu kadar büyük hayalim oldu. Matematik 4 ayda yetişmeyecek gibi, İngilizce nasıl bir tarz bilmiyorum. Fen de başlardayım ama pes etmek de istemiyorum. Eğer Galatasaray lisesi kazanırsam ailem benimle benim adıma gurur duyar. Bunu da geçiyorum, istediğim okulu kazanmak çok güzel bir duygu olur. İlk defa böyle hayal kurdum, elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Artık Full gün boyunca matematiğe veriyorum vaktimi. Sözele vakit kalmıyor, sözel kısmım daha iyi ama matematiksiz de bir şey yapamam sınavda. Matematik de bir konuyu sizce kaç günde bitirmeliyim ve öneriniz tavsiyeniz olursa matematik için sevinirim ve ekstra olarak matematikte ana temel konuları söyler misiniz ve LGS'ye girdiyseniz bu kadar zor mu yoksa daha mı basit çıktı beklediğinizden?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle sakin ol ve nefes al. Bak ne güzel programın hazır sana bu programa uymak düşer bir tek. Ben de bu yıl sınava gireceğim için seni anlıyorum. Sana tavsiyem şu. Sakın konuları bitirmeye kasma kendini. Önemli olan hızlıca konuları bitirmek değil, anlayarak konuları bitirmek. Ben mesela 1 ay boyunca denklemler konusunu anlayamadım bu yüzden bir ayımı bu konuya verdim. Pişman mıyım, hayır. Eğer bir aksilik çıkmaz ise Nisan'ın ikinci haftasında konuları bitiriceğim. Rahat ol ve konuları ve soruları iyice anla. Stres en büyük düşmandır bunu sakın unutma.
 
Realistik hedefler koy kafana. Benim de hedefim yüksekti fakat kazanamadım hafif bir hayal kırıklığı oldu. Tek önerim kitap oku. Günde 15 dakika bile olur. Programın varsa şanslısın. 1 ay kala ne soru çözesin gelecek ne de çalışasın. Şimdi yapabildiğin kadar yap. Sakin ol.
 
Açık liseye geç. 4 yıla yayılmış lise eğitiminden hedefin için gerekli olanları 2 3 yılda bitir. Sonra üniversite istiyorsan istediğin kadar üniversite sınavına çalışırsın. Lise dersleri için okula gitmek vakit kaybıdır.
 
Açık liseye geç. 4 yıla yayılmış lise eğitiminden hedefin için gerekli olanları 2 3 yılda bitir. Sonra üniversite istiyorsan istediğin kadar üniversite sınavına çalışırsın. Lise dersleri için okula gitmek vakit kaybıdır.
Tamamen boş konuşuyorsun. Lise sadece öğretimden ibaret değil. Adam Türkiye'nin en iyi lisesini hedefliyor sen burada açık lise diyorsun.
 
Yapabilirsin bence. Eskiden hiç mi test çözmedin ki sanki. Bu arada GS olmayınca üzülme. Boşuna kasma, kasma derken 600 YNSL falan çözme. Etütün varsa çok avantajlısın, çünkü sen istemesen de 3 saat ders çalışmış oluyorsun zaten. O da bayağı yarıyor. Bence Galatasaray olur mu dersen cevabım net bir hayır. 4 ayda olmaz. Ama mesela 4 ay çalıştın Ağustos'tan itibaren de çalıştım 3 ay sonra saldım deseydin olur derdim. 7 ay sonuçta. Ama 4 ayda olmaz.
 

Geri
Yukarı