Çözüldü 8. sınıfta 21 gün özürsüz devamsızlık ile kalınır mı?

• Konuyu başlatan NOHA
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 4.352
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

NOHA

Picopat
8. sınıfta 21 gün özürsüz devamsızlık ile kalınır mı?
Herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kalırsınız. Özürsüz devamsızlığınız 20 gün ve üzeri olmamalı. Özürlü devamsızlık için herhangi bir sınır ya da kural bulunmuyor ve lisede olduğu gibi şu günde özürlü devamsızlığa aktarılmalı diye bir kural da yok. Veliniz okula bir izin dilekçesi versin, devamsızlıklarınızı izinliye aktartsın. 21 gün özürsüz devamsızlık ile kalırsınız. İlköğretim kurumları yönetmeliğine göre bu şekilde.
Kalırsınız. Özürsüz devamsızlığınız 20 gün ve üzeri olmamalı. Özürlü devamsızlık için herhangi bir sınır ya da kural bulunmuyor ve lisede olduğu gibi şu günde özürlü devamsızlığa aktarılmalı diye bir kural da yok. Veliniz okula bir izin dilekçesi versin, devamsızlıklarınızı izinliye aktartsın. 21 gün özürsüz devamsızlık ile kalırsınız. İlköğretim kurumları yönetmeliğine göre bu şekilde.

Çözüm
ortaokulda devamsızlık sınırı yok.

B) (Değişik:RG-25/6/2015-29397) eğitim ve öğretim yılında özürsüz 20 gün devamsızlık yapanlar (ek ibare:RG-14/10/2023-32339) , Türkçe dersinden yıl sonu puanı 70, 00'dan az olanlar ile herhangi bir dersten yıl sonu puanı (değişik ibare:RG-14/10/2023-32339) 50, 00'dan az olan öğrencilerin sınıf geçmesi veya sınıf tekrarına, ikinci dönemin son haftasında şube öğretmenler kurulunda karar verilir. Alınan gerekçeli karar, bu yönetmeliğin ekinde yer alan ek-5 ders yılı sonu şube öğretmenler kurulu öğrenci kişisel değerlendirme tutanağına yazılarak e-Okul sisteminin ilgili bölümüne işlenir. Tutanağın bir örneği ders yılı sonu şube öğretmenler kurulu karar dosyasında saklanır. Ayrıca veli de bilgilendirilir. Bu kararda, oyların eşitliği hâlinde başkanın kullandığı oy yönünde çoğunluk sağlanmış sayılır.

Bilginiz yanlış maalesef. Kalın sarı yaptığım yeri okuyabilirsiniz.

Yanlış bilgi
8. sınıfta 21 gün özürsüz devamsızlık ile kalınır mı?
Herkese teşekkürler.

Dostum, sen LGS'ye gireceksin degil mi? N'apacaksın, sınıfta kalip diğer sene tekrar mı gireceksin? Mantıken öyle bir şey olsa herkes sınıfta kalır, seneye tekrar girer ve güzel güzel liselere girerler. 150 gün devamsızlık yap sıkıntı yok.

Dostum, sen LGS'ye gireceksin degil mi? N'apacaksın, sınıfta kalip diğer sene tekrar mı gireceksin? Mantıken öyle bir şey olsa herkes sınıfta kalır, seneye tekrar girer ve güzel güzel liselere girerler. 150 gün devamsızlık yap sıkıntı yok.

Herkes LGS girecek diye bir şey yok herkes iyi bir liseye gidecek diye bir şey de yok arkadaş belki okumuyacak ehliyet icin liseyi bekliyor olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı