Çözüldü 8. sınıfta 21 gün özürsüz devamsızlık ile kalınır mı?

• Konuyu başlatan NOHA
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 4.352
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

NOHA

Picopat
8. sınıfta 21 gün özürsüz devamsızlık ile kalınır mı?
Herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kalırsınız. Özürsüz devamsızlığınız 20 gün ve üzeri olmamalı. Özürlü devamsızlık için herhangi bir sınır ya da kural bulunmuyor ve lisede olduğu gibi şu günde özürlü devamsızlığa aktarılmalı diye bir kural da yok. Veliniz okula bir izin dilekçesi versin, devamsızlıklarınızı izinliye aktartsın. 21 gün özürsüz devamsızlık ile kalırsınız. İlköğretim kurumları yönetmeliğine göre bu şekilde.
Şök ile geçemezmiyim? Birde şöyle birşey olmuştu benim kolum kırıktı toplamda 28 gün kadar rapor verdi doktor o yüzden gidememedim okula. Raporun son günü kolum hala iyileşmemişti yani bir hafta daha rapor vermesi gerekirdi ama maalesef doktor bir daha rapor vermedi bende 7 gün daha raporsuz yani özürsüz devamsızlık yapmak zorunda kaldım. O 7 günü özürlüye çeviremezmiyim

Toplamda 30 gün özürlü 21 gün özürsüz devamsızlığım var.

yani hastalığım yüzünden 7 gün özürsüz devamsızlık yapmak zorunda kaldım idare ile konuşsam onu özlürlüye yada izinliye aktaramazmıyım.

Kalırsınız. Özürsüz devamsızlığınız 20 gün ve üzeri olmamalı. Özürlü devamsızlık için herhangi bir sınır ya da kural bulunmuyor ve lisede olduğu gibi şu günde özürlü devamsızlığa aktarılmalı diye bir kural da yok. Veliniz okula bir izin dilekçesi versin, devamsızlıklarınızı izinliye aktartsın. 21 gün özürsüz devamsızlık ile kalırsınız. İlköğretim kurumları yönetmeliğine göre bu şekilde.
Ortaokulda devamsızlık sınırı yok.
Düzeltme: Özürlü devamsızlık için yok.
Kalırsınız geçmiş olsun.

Var.
Yeni bakan devamsızlık konusunda çok ciddi, kalabilirsin bilmiyorum.
Dostum, sen LGS'ye gireceksin degil mi? N'apacaksın, sınıfta kalip diğer sene tekrar mı gireceksin? Mantıken öyle bir şey olsa herkes sınıfta kalır, seneye tekrar girer ve güzel güzel liselere girerler. 150 gün devamsızlık yap sıkıntı yok.
Hocaya yazıdım bu durumu ama cevap vermiyor görüldü atıyor

Şök ile geçemezmiyim? Birde şöyle birşey olmuştu benim kolum kırıktı toplamda 28 gün kadar rapor verdi doktor o yüzden gidememedim okula. Raporun son günü kolum hala iyileşmemişti yani bir hafta daha rapor vermesi gerekirdi ama maalesef doktor bir daha rapor vermedi bende 7 gün daha raporsuz yani özürsüz devamsızlık yapmak zorunda kaldım. O 7 günü özürlüye çeviremezmiyim

Toplamda 30 gün özürlü 21 gün özürsüz devamsızlığım var.

yani hastalığım yüzünden 7 gün özürsüz devamsızlık yapmak zorunda kaldım idare ile konuşsam onu özlürlüye yada izinliye aktaramazmıyım.

Hocaya yazıdım bu durumu ama cevap vermiyor görüldü atıyor
Velin ile okula gidip dilekçe verin izinli yazsınlar diyeceğim ama zaten 30 gün özürlün varmış. Bunu burada tartışmakla bir yere varamayız, velin ile en yakın zamanda okula git ve müdür yardımcısıyla görüş. Artık ne olursa olsun devamsızlık yapmamaya çalış.

@1xSpace, 30 gün özürlü olunca ne oluyor? İlköğretim kurumları yönetmeliğinde böyle bir madde yok ve lise olsa bile 10 gün özürsüz, toplamda da 30 gün devamsızlık hakkı var.
@NOHA, ŞÖK ile geçersiniz de lisede olduğu gibi devamsızlıkları izinli devamsızlığa aktarmak için bir sınır yok. Örneğin lisede devamsızlık yapıldıktan sonraki beş iş günü içerisinde özürlüye aktarılması gerekiyorken ortaokulda böyle bir kısıtlama yok. Veliniz, tüm devamsızlıklarınızı özürlüye aktartsın, sorun çözülür.

@1xSpace, 30 gün özürlü olunca ne oluyor? İlköğretim kurumları yönetmeliğinde böyle bir madde yok ve lise olsa bile 10 gün özürsüz, toplamda da 30 gün devamsızlık hakkı var.
@NOHA, ŞÖK ile geçersiniz de lisede olduğu gibi devamsızlıkları izinli devamsızlığa aktarmak için bir sınır yok. Örneğin lisede devamsızlık yapıldıktan sonraki beş iş günü içerisinde özürlüye aktarılması gerekiyorken ortaokulda böyle bir kısıtlama yok. Veliniz, tüm devamsızlıklarınızı özürlüye aktartsın, sorun çözülür.
Teşekkürler hocam sağ olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkimizde eğitimci değiliz, arkadaşın sorusuna ben cevap olarak müdür yardımcın ile konuş dedim. Bizden daha bilgili kişiler varken konuşmak mantıksız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı