8. sınıfta boyumun 151 olması normal mi?

Bilmeden konuşmayın mümkünse.

Kız için bile kısa diyorsunuz, fakat bu yaşlarda kızların daha uzun olmaları sık görülen, normal bir durum.

Ayrıca neye göre çok kısa?
8.sinifta kızların daha uzun olması beklenmez genelde eşit ya da daha uzun olur erkekler. Bunun dışı ileride olacağı max boyda 165 falan ki o da ergenliğe girmediyse. Ortalamaya göre kısa bunun dışında.

@Süleyman3421 Boyun yaşıtlarına oranla şu anda kısa, ancak yetişkin hedef boyun normal sınırlarda.
Konstitusyonel boy kısalığı dediğimiz durum olabilir. Bu kişiler ergenliğe geç girer ve yetişkin boyları normaldir.
Sakal bıyık , özel bölgelerde kıllanma, seste kalınlışma ve testislerde büyüme vs gibi bulgular var mı

@Süleyman3421 Boyun yaşıtlarına oranla şu anda kısa, ancak yetişkin hedef boyun normal sınırlarda.
Konstitusyonel boy kısalığı dediğimiz durum olabilir. Bu kişiler ergenliğe geç girer ve yetişkin boyları normaldir.
Sakal bıyık , özel bölgelerde kıllanma, seste kalınlışma ve testislerde büyüme vs gibi bulgular var mı
13 yaşındayım 6 ay sonra 14'üme giriyorum ses kalınlaşmadı bıyık çıkıyo kıllanma ve testisi bilmiyorum

13.5 yaşındayım girmedim galiba

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı