8. sınıfta kalma var mı?

Öğrencilerin çoğunlukla ŞÖK kararıyla geçiriliyor olması ortaokullarda devamsızlıktan kalma olmadığı anlamına gelmez. ''Yok'' çok net bir ifade. Siz geçiriyor olabilirsiniz ama başka bir okul, başka bir idare geçirmeyebilir. Opsiyona bağlı bir durum.
Yok değil valla. %99.9 geçiriliyor. Çevremde (çeşit çeşit ilde öğretmen arkadaşlarım var) öyle keyfi ay bunu da sevmiyorum diye bıraktığımız öğrenci yok. Tüm okulun hemfikir olduğu saççma sapan öğrenci demeye bin şahit kişileri bırakıyoruz o da senede maksimum 1 kişi.

Konu sahibi kardeşimiz de önceden okullarında devamsızlıktan sınıfta kalan olup olmadığını hocalarına ve arkadaşlarına sorarak öğrenebilir kolaylıkla.

Öğrencilerin çoğunlukla şök kararıyla geçiriliyor olması ortaokullarda devamsızlıktan kalma olmadığı anlamına gelmez. "yok" çok net bir ifade. Siz geçiriyor olabilirsiniz ama başka bir okul, başka bir idare geçirmeyebilir. Opsiyona bağlı bir durum.

Çünkü yok kardeşim 50 gün devamsızlık notları 40-50 arası geçti ailemin izni ile sadece aile bırakabiliyor. Yok demem gerçekten çok haklı bir ifade.

@Pentium D haklısınız ancak kağıt üstünde yazana bakılıyor, pratikte olana değil. Yine de uyarı vermek yerine sadece üstü çizilip geçilecek bir mesajdı bence.

Sabahtan beri desteğe yazdım bakmıyorlar. Üstü bile çizilmese olur. Üste deneyimimi paylaştım. Neye göre kime göre yanlış bilgi oluyor? Technopat'ın gerçekten bu konuda aşırı ve bayat bir sistemi var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok değil valla. %99.9 geçiriliyor. Çevremde (çeşit çeşit ilde öğretmen arkadaşlarım var) öyle keyfi ay bunu da sevmiyorum diye bıraktığımız öğrenci yok. Tüm okulun hemfikir olduğu saççma sapan öğrenci demeye bin şahit kişileri bırakıyoruz o da senede maksimum 1 kişi.

Konu sahibi kardeşimiz de önceden okullarında devamsızlıktan sınıfta kalan olup olmadığını hocalarına ve arkadaşlarına sorarak öğrenebilir kolaylıkla.
Çünkü yok kardeşim 50 gün devamsızlık notları 40-50 arası geçti ailemin izni ile sadece aile bırakabiliyor yok demem gerçekten çok haklı bir ifade.
Anlatamıyorum sanırım. Genel uygulamanın bu şekilde olması böyle bir şeyin olmadığı anlamına gelmez. Sonuçta yönetmelikte böyle bir şey var mı? Var. ''Yok'' demek gayet de yanlış bir cevap.
Sabahtan beri desteğe yazdım bakmıyorlar üstü bile çizilmese olur üste deneyimimi paylaştım neye göre kime göre yanlış bilgi oluyor Technopat gerçekten bu konuda aşırı ve bayat bir sistemi var.
Birincisi, yanlış bilgi uyarısının yanında uyarının neye göre verildiği, kaynağı zaten yazılmış. Kime göre neye göre yanlış bilgi olduğunu orayı okuyup görebilirdin.
İkincisi, uyarı itirazları için destek sistemi değil raporlar kullanılıyor.

Anlatamıyorum sanırım. Genel uygulamanın bu şekilde olması böyle bir şeyin olmadığı anlamına gelmez. Sonuçta yönetmelikte böyle bir şey var mı? Var. ''Yok'' demek gayet de yanlış bir cevap.

Birincisi, yanlış bilgi uyarısının yanında uyarının neye göre verildiği, kaynağı zaten yazılmış. Kime göre neye göre yanlış bilgi olduğunu orayı okuyup görebilirdin.
Anlatmana yada anlatmaya çabalamana gerek yok, sektörün içinde değilsin, okullarde ne olup ne bittiğini bilmiyorsun.

Hocam; çevremde yakın, samimi olduğum 4-5 ortaokul hocası, 3-4 tane ortaokul müdür yardımcısı var. Hepsi, 'ŞÖK'te biz bırakamayız, yetkimiz yok; velisi isterse bırakırız,' diyor. Allahınızı severseniz; kitabın içini okumak mı daha çok bilgi sahibi yapar, yoksa arka kapağını okumak mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı