Merhaba, laptopumu alalı 8 yıl oldu. Daha hiç format atmadım, oyunlarda düşük FPS'den şikayetçiyim. Sizce format atmalı mıyım? Bilgisayar hızlanır mı FPS artar mı?
Hocam, dediğiniz daha çok donanım ile alakalı. Format ile rahatlar. Temiz kurulum yapıp, yeni sürücüler kurulmasının faydası olur. Fakat çok fazla bir şey beklemeyin.
Format atmamak marifet değil. Her sene 1 kere atılması şart en iyi performans için. Ayrıca haftada 1 sisteme bakım yapılması, gereksizlerin silinmesi şart.
Oyunlar için yapabileceğiniz çok fazla şey olduğunu düşünmüyorum. SSD yükseltmesi oyunlara bir etkisi olmaz ama termal macun çok çok ufak bir etki. Tahminimce 2. ya da 3. nesil bir işlemci kullanıyorsun. Bu işlemci ile FPS performans'ı beklememelisin.
FPS'in düşük olması belki de yavaş olduğundandır 8 yıllık laptop + HDD çekilmez bir çile HDD'den SSD'ye geçince dedim ki eskiden bilgisayar mı kullanıyormuşum açılma süreleri de hızlanır HDD daha hızlı çalışır ekstra olarak RAM de ekleyebilir termal macun gereksiz Windows hizmetlerini kapatırsa çok büyük bir hızlanma olur.