80.000 sistem önerisi

• Konuyu başlatan Zanno
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 954
Bütçe
80k-100k

Zanno

Hectopat
Herkese merhaba.
2 senedir kullandığım bir laptop var Hp Omen 17-cm2001nt 13.Nesil Core i7 Notebook fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, Hp Omen 17-cm2001nt 13.Nesil Core i7 Notebook en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Acaba 80K-100k arası PC ile ne kadar performans farkı olur laptobun. Bir de GameGaraj Gaming gen Sinerji ütopya gibi sitelerden hangisinden almalıyım mümkünse tek bir siteden toplamak istiyorum ve aldıktan sonra sıkıntı yaşayan oldu mu olduysa nasıl bir yol izledi ya da izlenmeli kasa geldikten sonra paketi açarken telefonla video kaydetmek yeterli mi sıkıntı yaşamamak için ve çalıştırdıktan sonra stres testi gibi şeyler yapılmalı mı?

Son düzenleme:
100k'lık bir kasa ile bu laptop yan yana bile gelemez hocam :). Çok ağır stres testlerine sokmanıza gerek yok. Genel stabiliteye bakmak adına 10 dakika OCCT, 10 dakika AIDA64 yapsanız yeterli olur. En iyi test gündelik kullanımdır.

Eskiden laptopla PC arasında %10 fark var diye biliyordum o yüzden çok değmez belki diye düşündüm ama son zamanlarda GPU'nun boyutlarının çok büyümesi ve yeni GPU'ların çok ısınmasıyla bayağı performans farkı oluyormuş diye okudum forumlarda
Acaba Gaming gen VULCAN-5070TI / AMD Ryzen 5 7600X TRAY / GALAX GeForce RTX 5070 Ti EX Gamer 1-Click OC 16GB / 32GB RAM / 1TB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi
Bu hazır sistemler iyi midir parçalardan çok fazla anlamıyorum açıkçası
İstediğim 4-5 sene 2K çözünürlükte yüksek performans verecek bir sistem 100knın üstüne çıkabilirim ama gereksiz para harcamak istemiyorum ve ne kadar fiyatı uygun olursa o kadar iyi olur açıkçası. 70klık sistem idare eder derseniz 70klık alırım ama yok bu sistem yetmez derseniz başka bir sistem öneriniz varsa ona bakarım

CPU: 9700x
GPU: 9070xt
Anakart: B650 Gaming Plus Wi-Fi
Ram: Patriot Viper Venom 2x16 32 GB 6000MHz CL30
SSD: Kingston Renegade 1tb
Sıvı Soğutma: DeepCool LS720 SE 360mm
PSU: Raijintek Cratos 850w
Kasa: Raijintek Ponos Ultra ms4

74.5k

Bu sistem sizi 2k'da çok rahat götürür.

😅 hocam montajını yaparlar diye tek siteden düşünmüştüm pek anlamıyorumda genelde gaming geni gördüm önerilen site açısınında ama sizin dediğiniz gibi fiyat karşılaştırması yaparım çok fiyat farkı olursa akakçeden söylerim

son olarak burda çok fazla sistem önerisi konulu başlık gördüğüm için tekrar sormak istedim acaba sinerji itopya gibi sitelerden alışveriş yaptıktan sonra sıkıntı yaşayan oldu mu eğer olduysa nasıl bir yol izledi ve ne gibi bir sıkıntı oldu paylaşabilirse çok sevinirim 😅

ayrıca hocam teşekkür ettim elinize sağlık

hocam bu sistem uygunmudur sizin dediğiniz gibi yapmaya çalıştım ama bazı markalar olmadığı için değiştirmek zorunda kaldım

Son düzenleme:
😅 hocam montajını yaparlar diye tek siteden düşünmüştüm pek anlamıyorumda genelde gaming geni gördüm önerilen site açısınında ama sizin dediğiniz gibi fiyat karşılaştırması yaparım çok fiyat farkı olursa akakçeden söylerim

son olarak burda çok fazla sistem önerisi konulu başlık gördüğüm için tekrar sormak istedim acaba sinerji itopya gibi sitelerden alışveriş yaptıktan sonra sıkıntı yaşayan oldu mu eğer olduysa nasıl bir yol izledi ve ne gibi bir sıkıntı oldu paylaşabilirse çok sevinirim 😅

ayrıca hocam teşekkür ettim elinize sağlık

hocam bu sistem uygunmudur sizin dediğiniz gibi yapmaya çalıştım ama bazı markalar olmadığı için değiştirmek zorunda kaldım
Hocam selam, geç cevap için kusura bakmayın önceki mesajlarınız gözümden kaçmış. Sistem gayet güzel hocam. Tek bir yerden toplanıldığı için bir tık tuzlu ama o da normal. Tek bir yerden toplanılıyor çünkü. 3k daha çıkarsa anakartı x670e yapın. Hayırlı uğurlu olsun taş gibi sistem hocam :).

Technopat Haberler

Geri
Yukarı