80.000 TL'ye hazır sistem önerisi

Az bir sistemleri karşılaştırırsan anlarsın neden sana beğenmedi attığımı. Benim attığım sistem 80K seninki 78K ama aradaki farkları söyleyim mi illa? 360mm sıvı soğutma 32 GB 6000MHz RAM 850 watt Gold Full modüler ATX 5.0 PSU. Kasanın kendisi için aradaki farkları söylemeye gerek bile yok. Düz bilgisayar Kasası bile daha kaliteli.

80.000 TL'lik kasaya A620 koymuşsun. Üstüne çok konuşulacak bir şey yok.

Gidip sırf hazır sistem atmak için sistem atıp daha o bütçe için iyi bir sistem olmadığından beğenmedi atınca çocuk gibi trip atıyosunuz bide. Forumda millet sizin tribinizi mi çekecek.

80.000 TL'lik kasaya A620 koymuşsun...
A620 rs pro zaten b550M-K ayarında bi anakart. 3 tane M2 slotu falan var. He illa B650 mi istiyosun 500TL farka B650M-K koy ?

2500TL geri kalan farka PSU'yu mu sıkıştıracaksın, ramleri mi yoksa kasanın kendisini mi ?

Gidip sırf hazır sistem atmak için sistem atıp daha o bütçe için iyi bir sistem olmadığından beğenmedi atınca çocuk gibi trip atıyosunuz bir de. Forumda millet sizin tribinizi mi çekecek.

A620 RS Pro zaten B550M-K ayarında bir anakart. 3 tane M.2 slotu falan var. He illa B650 mi istiyosun 500TL farka B650M-K koy?

E koy o zaman B650M? Koysan atmazdım A620'li sistem atıp sistem beğenilmeyince neden beğenmedin diye triplere girmek saçma. Buraya tuş koymuşlra sen benim sistemimi beğenmemişssin ben de seninkini beğenmediysem bunu atma hakkını sahip oluyorum değil mi mantık olarak?

Veya soğutucuyu mu sıkıştıracaksın.

E koy o zaman B650M? Koysan atmazdım A620'li sistem atıp sistem beğenilmeyince neden beğenmedin diye triplere girmek saçma.
Senin tribin ile uğraşamam linki güncelledim. Anakarttan anlamayan arkadaş sayılara bakıp çok birşey bildiğini sandığı için gönlünüz olsun B650 koyuyorum.

Bu arada anakartı A620 olandan b650 olana değiştirdiğimiz için. Wifi ve bluetooth desteği , ekstra mosfet soğutması, ekstra 1 tane m2 slotu ve a620 asrock modelde olan ama B650M-K anakartta olmayan Type-C
desteğinden vazgeçmiş oluyorsun.

Son düzenleme:
https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/THG9K35P

Tam 80k yapıyor.

1720097395909.png

Hocam ekran kartını 4080 Super yerine 4070 Ti Super'ya da 4070 Super'de kullanabilirim sadece CS oynayacağım ıcın ve işlemci bazlı olduğu için ekran kartını 1 tık yükseltip diğer parçaları falan yükseltsekte olur. Demek istediğim yine 80 bin TL e kaliteli parça kullanarakta yapabiliriz.

Not: Anakarttan falan anlamıyorum hocam anlatmak ıstedıgım gibi tekrardan bir ayarlama yapabilir misiniz?

Eki Görüntüle 2241667

Hocam ekran kartını 4080 Super yerine 4070 Ti Super'ya da 4070 Super'de kullanabilirim sadece CS oynayacağım ıcın ve işlemci bazlı olduğu için ekran kartını 1 tık yükseltip diğer parçaları falan yükseltsekte olur. Demek istediğim yine 80 bin TL e kaliteli parça kullanarakta yapabiliriz.

Not: Anakarttan falan anlamıyorum hocam anlatmak ıstedıgım gibi tekrardan bir ayarlama yapabilir misiniz?
Diğer parçaları düşürmene gerek yok anakartı B650M-K veya A620rs pro ikisinden biri olarak seç o şekilde sipariş et.

Tavsiyem Asrock A620 olanı alman olur. 4999TL gibi bir fiyatı vardı.

Ekran kartını da 4080 super olarak gaming.gen'den sipariş verebilirsin güvenilir site. Hazır sistemde dahi montajsız geldiği için daha ucuza almış olursun.

Diğer parçaları düşürmene gerek yok anakartı B650M-K veya A620RS Pro ikisinden biri olarak seç o şekilde sipariş et.

Tavsiyem ASRock A620 olanı alman olur. 4999TL gibi bir fiyatı vardı.

Ekran kartını da 4080 Super olarak gaming.gen'den sipariş verebilirsin güvenilir site. Hazır sistemde dahi montajsız geldiği için daha ucuza almış olursun.

Hocam anlatamadım galiba 4080 Super yerine 4070 Super kullansak diğer parçaları yükseltsek daha iyi olmaz mı sadece CS oynayacağım için söylüyorum

Hocam anlatamadım galiba 4080 Super yerine 4070 Super kullansak diğer parçaları yükseltsek daha iyi olmaz mı sadece CS oynayacağım için söylüyorum
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Minimum 4070Tİ super alman gerekli. 7800X3D 1280X960 çözünürlükte ki alttaki oluyor 4070Tİ super kartını %90-95 oranında besliyor ki mirage en az grafiğe yüklenen maplerden biri. 4080 super alıp ekran kartından verirsen yayını. Daha az performans kaybı yaşarsın 4080 super aldığında. 5K anakart diye boş yapmanın da alemi yok. İlla X670 bir anakart almana gerek yok bu bütçede zaten attığım anakart Prime B650 ve Tuf B650 arasında bir anakart.

X670 alınca performansın uçmayacak. Tanesi 8000TL PCI 5.0 M2 ssd takmayacaksan da almanın bi alemi X670 almanın. He bütçen 80 değil 90K olsaydı ozaman evet daha iyi bi anakart takardım ama gerek yok bu bütçede ekran kartı düşürmeye.

O yüzden 4080 super öneriyorum. Ortalama kullanımı yüzde 90'larda diğer haritalarda bu yüzde 95-98 civarını bulur o noktada yayın verdiğin zaman boşa FPS kaybı yaşarsın. Ekran kartını 4070Tİ super alırsan.

1720099027234.png

1720099051164.png

Biri 25K anakart diğeri 5K anakart manuel overclock yapmayacaksan gidip bu bütçede kasmanın bir anlamı yok dediğim gibi.

Manuel OC dediğim de eğer bilgili biri değilsen PC'ye zarar verme ihtimalin olan birşey yani gerek yok zaten işlemcin 7800X3D gibi bir canavar.

Son düzenleme:

Minimum 4070 Ti Super alman gerekli. 7800x3D 1280x960 çözünürlükte ki alttaki oluyor 4070 Ti Super kartını %90-95 oranında besliyor ki Mirage en az grafiğe yüklenen maplerden biri. 4080 Super alıp ekran kartından verirsen yayını. Daha az performans kaybı yaşarsın 4080 Super aldığında. 5K anakart diye boş yapmanın da alemi yok. İlla X670 bir anakart almana gerek yok bu bütçede zaten attığım anakart Prime B650 ve TUF B650 arasında bir anakart.

X670 alınca performansın uçmayacak. Tanesi 8000TL PCI 5.0 M.2 SSD takmayacaksan da almanın bir alemi X670 almanın. He bütçen 80 değil 90k olsaydı o zaman evet daha iyi bir anakart takardım ama gerek yok bu bütçede ekran kartı düşürmeye.

O yüzden 4080 Super öneriyorum. Ortalama kullanımı yüzde 90'larda diğer haritalarda bu yüzde 95-98 civarını bulur o noktada yayın verdiğin zaman boşa FPS kaybı yaşarsın. Ekran kartını 4070 Ti Super alırsan.

Eki Görüntüle 2241691
Eki Görüntüle 2241692
Biri 25k anakart diğeri 5K anakart manuel overclock yapmayacaksan gidip bu bütçede kasmanın bir anlamı yok dediğim gibi.

Manuel OC dediğim de eğer bilgili biri değilsen PC'ye zarar verme ihtimalin olan bir şey yani gerek yok zaten işlemcin 7800x3D gibi bir canavar.

Hocam merhaba tekrardan attıgınız sisteme ben kendimce eklemeler yaptım bir bakar mısınız?

1720305314757.png

Ekran kartı olarak bunu düşünüyorum.

Sıvı sogutucu olarak da bunu düşünüyorum

Ya da bu

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı