80.000 TL'ye sistem toplama önerisi

100BİN TL bütçeye 4090 toplayamazsın adam akıllı.
Amazon'da 73k fiyata bile 4090 var aslında. Türkiye'dan alacaksa da yine 75k civarında var. İşlemciyi orta seviyede tercih eder, anakarttan biraz ödün verir, SSD ve diğer bileşenlerden biraz ödün verir ama 4090'lı sistemi olur. Kaldı ki yine ilerleyen zamanlarda ödün verdiği parçalara yönelik yükseltme yapabilir.

Kendi bilir, neyse.

Amazon'da 73k fiyata bile 4090 var aslında. Türkiye'dan alacaksa da yine 75k civarında var. İşlemciyi orta seviyede tercih eder, anakarttan biraz ödün verir, SSD ve diğer bileşenlerden biraz ödün verir ama 4090'lı sistemi olur. Kaldı ki yine ilerleyen zamanlarda ödün verdiği parçalara yönelik yükseltme yapabilir.

Kendi bilir, neyse.
4090'lı bir sistem için minimum 7700X alması lazım ve en azıdan 850 watt gold bir psu almalı. Eğer arkadaş kendisi sistem montajlamayı bilmiyorsa ekran kartı harici parçaları gene başka sitelerden alması gerek bu sefer gene sıkıntıdayız çünkü normal almaya nazaran sitelerde parçalar daha pahalı.

@DMN , neyse konu dağılmasın. Ben onun yerinde olsam 80.000 TL bütçem varsa biraz daha zorlayıp 4090'lı sistem alırdım. Kolay gelsin, iyi eğlenceler.

Düzenleme: @DMN ,Bilerek yeni mesaj yazarak konuyu dağıtmak istemiyorum. Benim anlatmaya çalıştığım şey, konu sahibi bu bütçeyi ayırabiliyorsa aslında biraz daha bekleyip, sabredip bütçeyi biraz daha arttırıp 4090'lı sistem toplayabilir. Ben de ona böyle bir tavsiyede bulunuyorum sadece. Neden bunu uzatıyoruz ki?

Son düzenleme:
@DMN, neyse konu dağılmasın. Ben onun yerinde olsam 80.000 TL bütçem varsa biraz daha zorlayıp 4090'lı sistem alırdım. Kolay gelsin, iyi eğlenceler.

Biraz daha zorlamak dediğin minimum sistemden kısa kısa az önce en ucuz 105 bin TL'ye anca topladım. 25 bin TL ekleyebilecek olsa zaten konu sahibi gider 100bin TL sistem toplama tavsiyesi isterdi onu diyoruz bizde.

https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/XA2E75T5

Neyse konu dağalmasın diye tekrardan atıyorum. 81.500TL civarı tutuyor az önce göz gezdirirken corsair'in 6000mhz CL30 ramlerinin 500TL daha ucuz olduğunu gördüm bir önceki koyduğumdan o yüzden ramleri değiştirdim. 81.500TL.

4090'lı bir sistem için minimum 7700X alması lazım ve en azıdan 850 watt gold bir psu almalı. Eğer arkadaş kendisi sistem montajlamayı bilmiyorsa ekran kartı harici parçaları gene başka sitelerden alması gerek bu sefer gene sıkıntıdayız çünkü normal almaya nazaran sitelerde parçalar daha pahalı.
O kadar üst segment bir sisteme ihtiyacım yok zaten. Witcher 3,rdr2 gibi hikayeli oyunları yüksek grafiklerde oynayabileceğim, yeni çıkacak oyunları da(GTA VI mesela) akıcı bir şekilde oynatacak olan bir sistem yeterli.

O kadar üst segment bir sisteme ihtiyacım yok zaten. Witcher 3,rdr2 gibi hikayeli oyunları yüksek grafiklerde oynayabileceğim, yeni çıkacak oyunları da(GTA VI mesela) akıcı bir şekilde oynatacak olan bir sistem yeterli.
Daha ne kaldı diyebilirsiniz,haklısınız :)

ğım sistemi alın geçin.
1 Mesaj üstte attığım sistemi alın geçin.
Tamamdır teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı