80-90 bin bütçe ile hangi motor alınmalı?

Mithra7

Picopat
Daha fazla  
80-90 bin bütçem var A1 ehliyet uyumlu, naked ya da SS tarzı motor bakıyorum ilk defa süreceğim ve 2. el olması çok önemli değil temizi bulunur önerileriniz nelerdir? Ben daha çok voge R125, TVS Raider, QJ SRK 125S gibi şeyleri beğendim ama NS125'e çok yakın bakmıyorum, beğenmiyorum bunlar arasından en iyisi hangisi ya da başka önerileriniz var mı 2 yılın üstünde kullanacağımı düşünüyorum. Bir de voge ve QJ parça sıkıntısı var deniyor ama bazı kullanıcılarda parça sıkıntısı çekmiyoruz diyorlar kimi dinlemeliyim, sırf parça içinde Drift L almak istemiyorum beğendiğim bir motor değil zaten.

Abicim şimdi şöyle Abs evet çok önemli bir teknoloji. Fakat asıl olay bir motosiklette abs yi devreye sokturmadan fren yapmak. Eskiden abs diye bir şey yokken ki kızaklattırmadan fren yapmak yani. Bunun içinde yol ne kadar kaliteli olursa olsun, lastiğin ne kadar kaliteli olursa olsun, frene aniden “zınk diye” basılmaz. Bizim eski tabirle eze eze yani kademeli kademeli fren yapılır. Motosikleti durduran ön frendir. Önce gaz kesilir motor kompresör ile öne yığılır, ön amortisör kapanmaya başlar. Sen gazı kestikten sonra frene ilk dokunuşu bir nebze ısırtarak yapmalısın yani ilk dokunuş biraz sert ama bu sertlikten kastığım ön amortisörü biraz kapattıracak yani yere bastıracak kadar, daha sonrasında kademeli kademeli fren şiddeti arttıra arttıra yapılır. Önce zaten bu püf noktaları öğrenmeli bir kişi. Yoksa nasıl olsa aldım abs li mıtoru diye frene zınk diye basar abs tak tak tak devreye girer. Ve abs çok büyük bir nimet fakat bu işin bir de keleği var o da ne? Abs fren mesafesi uzatır. Önüne bir şey aniden atladı veya önündeki araba aniden durdu yayaya yol verecek mesela. Sen arkada fren yapmayı bilmiyorsan nasıl olsa abs de var diye hart diye asıldığın zaman abs tak tak devreye girince motor freni sık bırak sık bırak yapacağı için fren mesafesi uzayacak ve arkadan adama gireceksin. Bunlar hep misal ama bunlar hep yaşandı yaşanmaya devam ediyor. Bende bir abin olarak seni bilgilendiriyorum ki yarın öbür gün bir yerine bir şey olmasın. Bu bütçelerde şuan abs li motor pek yok. Sana sym nhx125 önereceğim ama bütçeni arttırman lazım. Bir de şu var 125cc motor yüksek hızlara çıkamayacağı için abs bir 600-700 veya 1000cc makinede olduğu gibi bu tip motorlarda pek elzem değil. Ama olsa tabi iyi olur. Dediğim gibi. Yazımı oku zaten aklındaki soruların cevabını alacaksın.

Abicim şimdi şöyle ABS evet çok önemli bir teknoloji. Fakat asıl olay bir motosiklette ABS'yi devreye sokturmadan fren yapmak. Eskiden ABS diye bir şey yokken ki kızaklattırmadan fren yapmak yani. Bunun içinde yol ne kadar kaliteli olursa olsun, lastiğin ne kadar kaliteli olursa olsun, frene aniden “zınk diye” basılmaz. Bizim eski tabirle eze eze yani kademeli kademeli fren yapılır. Motosikleti durduran ön frendir. Önce gaz kesilir motor kompresör ile öne yığılır, ön amortisör kapanmaya başlar. Sen gazı kestikten sonra frene ilk dokunuşu bir nebze ısırtarak yapmalısın yani ilk dokunuş biraz sert ama bu sertlikten kastığım ön amortisörü biraz kapattıracak yani yere bastıracak kadar, daha sonrasında kademeli kademeli fren şiddeti arttıra arttıra yapılır. Önce zaten bu püf noktaları öğrenmeli bir kişi. Yoksa nasıl olsa aldım ABS'li mıtoru diye frene zınk diye basar ABS tak tak tak devreye girer. Ve ABS çok büyük bir nimet fakat bu işin bir de keleği var o da ne? ABS fren mesafesi uzatır. Önüne bir şey aniden atladı veya önündeki araba aniden durdu yayaya yol verecek mesela. Sen arkada fren yapmayı bilmiyorsan nasıl olsa ABS de var diye hart diye asıldığın zaman ABS tak tak devreye girince motor freni sık bırak sık bırak yapacağı için fren mesafesi uzayacak ve arkadan adama gireceksin. Bunlar hep misal ama bunlar hep yaşandı yaşanmaya devam ediyor. Bende bir abin olarak seni bilgilendiriyorum ki yarın öbür gün bir yerine bir şey olmasın. Bu bütçelerde şu an ABS'li motor pek yok. Sana SYM NHX125 önereceğim ama bütçeni arttırman lazım. Bir de şu var 125CC motor yüksek hızlara çıkamayacağı için ABS bir 600-700 veya 1000CC makinede olduğu gibi bu tip motorlarda pek elzem değil. Ama olsa tabii iyi olur. Dediğim gibi. Yazımı oku zaten aklındaki soruların cevabını alacaksın.

Öncelikle bu yazıyı yazıp zaman ayırdığın için teşekkürler. Bütçem maalesef artmaz gibi duruyor, hatta düşebilir bile ekipman ve ehliyet için para ayırmam gerek bir şekil artarsa önerini düşüneceğim zaten aktif olarak araştırıyorum artmazsada Raider alıp geçerim, uzun süre kullanmayı düşündüğüm için çin malına çok girmicem gibi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı