80-90 bin TL ile sistem toplama önerisi

Bütçe
80.000 - 90.000 TL

Shuard

Kilopat
Daha fazla  
İyi sosyaller herkese.
80-90 bin TL arası bütçem var. Bu bütçeye uygun bir şekilde 2K-4K full+full oyun oynayabileceğim bir sistem arayışı içerisindeyim. Yaklaşık 1 aydır araştırıyorum ve ülkede her gün yeni bir olay yaşandığı için direkt satın almak istiyorum.
Önereceğiniz F/P hazır sistemlere de, tek tek toplamaya da açığım.
Ki büyük ihtimalle bu bütçeye göre ya RTX 5070 Ti'ya da rakibi RX 9070XT dizmeliyim.
Çok beğendiğim anakart modeli burada.
PSU kaliteli olması çok önemli benim için. PSU'yu seçerken neye dikkat etmeliyim?

@FimToaster yardımcı olabilirseniz sevinirim hocam. Teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU: 7800x3D
GPU: 9070xt
Anakart: MSI X870 Gaming Plus Wi-Fi
Ram: Lexar Ares 2x16 32gb 6000mhz cl28
SSD: Kingston Renegade 1tb
Sıvı Soğutma: Arctic Liquid Freezer III 360
PSU: FSP VİTA GM 850W
Kasa: Cooler Master Masterbox 600

90k.

CPU: 7800x3D
GPU: 5070Ti
Anakart: MSI X870 Gaming Plus Wi-Fi
Ram: Lexar Ares 2x16 32gb 6000mhz cl28
SSD: Kingston Renegade 1tb
Sıvı Soğutma: DeepCool LS720 SE 360mm
PSU: FSP VİTA GM 850W
Kasa: Raijintek Ponos Ultra MS4

91k.

İstekleriniz dahilinde en dengeli bu şekilde oluyor. Attığım PSU'nun iç yapısı da gayet kaliteli. Full beyaz yapmak isterseniz 5-6K daha fazla ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Hocamız 2k,4k grafik çözünürlüğü hedefliyor. Bu çözünürlüklerde hiç bir artısı olmayacak fahiş fiyatta ki 9800x3d koyulması gereksiz. O koyulacak diye yan parçalardan kısmak mantıksız. 2k, 4k çözünürlükte yük GPU'da olacak.

Kısılan yan parça nedir burada? Sırf CL28 diye bir RAM'e 2K daha vermek mantıksız. PSU olarak da önerdiğim model gayet yeterli. FSP Vita TR'de fiyatını haketmiyor. Attığım Bitfenix ile aralarında o kadar fark yok. Attığın AiO pompa sesi problemleriyle tanınıyor globalde. Enermax varken alınmaz. Ayrıca kimseye 1TB SSD yetmiyor. MSI'ın X870 çipsetlerinde de BIOS'lar hala oturmuş değil. Yine de belki alınabilir. MSI Tomahawk veya Gigabyte Gaming'e bakılabilir.

Asıl alınabilir dediğiniz Tomahawk serisi problemli. Neden mantıksız olsun? Lexar Ares markanın tepe modeli ve ayrıca cl28 çok daha mantıklı? PSU olarak benim önerdiğim sizinkinde çok çok çok daha iyi. Hem FSP Vita GM gibi elit bir serisi hemde 850w. Fiyatını hak etmemekle ne alakası var? Çok başarılı bir markanın çok iyi bir serisi ayrıca 100w daha fazla? Kasalarımız desen benimki çok çok daha kaliteli. Konu sahibi 4k ultra oyun oynacak. 9800x3d, 7800x3d, 9900x'in 4k ultra grafikte aynı FPS verdiğini gösteren testler var. Bazı yerlerde 9900x geçiyor bile. 9700x bile koyulur. 7700x bile koyulur. Yük GPU'da olacak çünkü. 4k Ultra grafikte oyun oynayacak biri için 23.5k fahiş fiyatıyla 9800x3d koymak kadar saçma bir şey yok. 9800x3d ile 1fps kazanabilir belki çok güzel öneri.

@bdxmrz @efebatiin hocalarımın da önerisi olacaktır.

Küçümseyerek yorum yapıyorsak yapalım. Tomahawk'a bakılabilir dedim. Tomahawk'taki sorunların çoğu MSI'larda genel olarak var. Asrock önerdim zaten. Öyle bir yorum yapıyorsun ki attığım PSU sanki Frisby. İç yapı olarak son kullanıcıya gayet yeterli. Hadi 9800X3D'yi çıkarıp 7800X3D koyalım. 4K'da kullanılacağını görmemiştim. Ondan önerdim. Başka değişecek bir şey yok. RAM'lerin CL30'u 4K iken CL28'e 6K vermek sadece parayı havaya atmaktır. 850W'ı bıraktım. 750W'ın bile fazlaca yeteceğini ikimiz de biliyoruz. Kasa olarak ise Ponos gayet iyi bir kasa. Hadi dediğiniz gibi kaliteli bir kasa alalım. O fiyata Lancool 216 ve Lancool 3 varken Coolermaster alınmaz. Plastik kalitesi orta seviyede çünkü.

Küçümsemiyorum, yanlış anlama. 4k ultra grafikte oyun oynaycak biri için 9800x3d önermek çok mantıksız. Bunu anlatıyorum. Görmediğini söyledin, problem yok. Benim yaptığım da zaten bütçe olduğu için ordan açılan bütçeyle diğer parçaların kalitesini arttırmak. Hiç bir zaman parçalarının kalitesiz olduğunu söylemedim. Benimkilerin daha iyi olduğunu söyledim. Çünkü 4k ultra'da 9800x3d ile 7800x3d arasında hiç bir fark olmaycak. Ordan elde edilen bütçeyle yan parçaların kalitesini arttırdım. Bütçe varken gerek yok diye almamazlık yapılmamalı. Bu ülkede hiç bir şey yerinde durmuyor. 750w yeter diye FSP Vita GM 850W almamazlık bence mantıksız olur. İleride yeni seri kartlara geçtiğinde PSU 850W gerektiğinde ne yapıcak adam? Bütçeye sığıyorken alınması gerekiyor. Ben senin parçalarına hiç bir zaman kötü demedim. Benim koyduklarım daha iyi dedim. 9800x3d'ye gerek yok dedim.

Öncelikle ikinizin de yardımları için çok teşekkür ederim.
Çoğu önerdiğiniz parça Sinerjiye gittiğinden dolayı ben de direkt oradan toplamak istedim.
Açıkcası montaj işini halletmeleri de benim için avantaj.
Son durum bu oldu ve sadece sıvı soğutma kaldı.
Melih hocamın önerdiği PSU daha iyi bir model, bu
Psu’yu tam olarak bilmiyorum.
Fiyat konusunda farklı sitelerden toplamaya göre 1.5 2 k farklılık vargibi gözüküyor. Son yorumlarınızı da aldıktan sonra sipariş geçeceğim gibi.

Dosya Ekleri

• IMG_0757.png
    122,8 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
Daha radikal bir teklif sunayım, yukarıda paylaşılan sistemler sizin bütçeniz doğrultusunda uygundur ama eğer bütçeyi bir tık artırır iseniz size performans getirisi yüksek bir sistem önereceğim.

Anakart 12bin.

Ekran kartı 58bin.

İşlemci 13bin.

RAM 3500.

Güç kaynağı 4000. Farklı bir marka model önerisini de alabilirsiniz.

Soğutucu 1500.

Dilerseniz 2TB ya da ilk etapta 1TB SSD işinizi görür.

3000/6000 lira.

Kasa olarak yukarıda önerilen kasa veya farklı bir tercihiniz olur ise tercih edersiniz, 3000 lira.

Total fiyat 98000bin lira, eğer bu bütçe sorun olmuyor ise 5080'li bir sistem almanızı tavsiye ederim, parçaların bazılarını taksitle alma şansınız var ise mesela 5080'i daha iyi olur eğer bütçeyi zorluyor ise.

2K - 4K bir kullanım için en iyi sonucu alırsınız performans anlamında. 9700X oyun konusunda performans olarak diğer tepe seviye x3D işlemcilerden pek bir farkı yok 2K - 4K bir oyunda.

Bütçe bir tık fazla ise anakart olarak bunları da önerebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…