80 bin TL sistem toplama

Sereno

Kilopat
Selamlar, maksimum 80.000 TL (+- 2K) civarına bir AMD sistem toplamayı hedefliyorum. İşlemci: Ryzen 7 7800x3D ve ekran kartı: RX 9070 XT olacak. Verimlilik için ise Gold PSU istiyorum. Sınırlı bilgim ve araştırmalarım doğrultusunda geçtiğimiz günlerde İncehesap üzerinden şöyle bir sistem topladım (yaklaşık 80K'ya denk geliyor);

1759569846278.png

Cuma günü akşam indirimlerinden sonra CPU'nun fiyatına +4K eklendi, normalde sistem yaklaşık 76k civarındaydı, normalde 75k+-2K olan bütçemi biraz zorlayarak 80K'ya bu yüzden çıkarttım. Genel kullanım amacı oyun olacak. Bu sistem nasıl? Her türlü görüş ve önerilerinize açığım, amacım bütçe sınırları içerisinde bir süre (ortalama 5 yıl) parça değiştirmeden beni götürecek ve gelecek yıllarda sadece basit parçaları upgrade edeceğim (SSD, RAM, soğutucu, taş çatlasa CPU) bir sistem yapmak.

Edit : Anakart için sadece WIFI olacak diye absürt para ödemek istemiyorum, kablo yeterde artar bile.

Son düzenleme:
Selamlar, maksimum 80.000 TL (+- 2K) civarına bir AMD sistem toplamayı hedefliyorum. İşlemci: Ryzen 7 7800x3D ve Ekran kartı: RX 9070 XT olacak. Verimlilik için ise Gold PSU istiyorum. Sınırlı bilgim ve araştırmalarım doğrultusunda geçtiğimiz günlerde İncehesap üzerinden şöyle bir sistem topladım (yaklaşık 80K'ya denk geliyor);

Eki Görüntüle 2582811

Cuma günü akşam indirimlerinden sonra CPU'nun fiyatına +4K eklendi, normalde sistem yaklaşık 76k civarındaydı, normalde 75k+-2K olan bütçemi biraz zorlayarak 80K'ya bu yüzden çıkarttım. Genel kullanım amacı oyun olacak. Bu sistem nasıl? Her türlü görüş ve önerilerinize açığım, amacım bütçe sınırları içerisinde bir süre (ortalama 5 yıl) parça değiştirmeden beni götürecek ve gelecek yıllarda sadece basit parçaları upgrade edeceğim (SSD, RAM, soğutucu, taş çatlasa CPU) bir sistem yapmak.

Edit: Anakart için sadece Wi-Fi olacak diye absürt para ödemek istemiyorum, kablo yeterde artar bile.

Toplama ile RX 9070 XT ve 9800x3D rahat çıkacaktır.

Sistemi tekrar inceledim de, PSU bronze. 9800x3d ve OC'li 9070 kombosu ile zaten elektrik harcaması yüksek olacak bu durumda gold bir PSU çok daha iyi uyar gibime geliyor. Üzerine ekran kartı OC, ekran kartı ısınır ve bana vereceği fps o kadar fazla değildir diye düşünüyorum.

İncehesaptaki sistemi de aslında bu yüzden öyle topladım, kasanın içerisinde 850w gold psu var ve sapphire pulse OC değil. Gelecek yıllarda işlemciyi gidip 9800x3d ile değiştirebilirim fakat şu an gereksiz yüksek bir işlemci gibi hissediyorum. Burada işlemciden ve/veya başka yerden hafif kısıp aslında anakart-kasa-psu-ekran kartına odaklanıyorum. 7800x3d hem fiyat anlamında hem de genel performans anlamında iyi bir seçenek olduğu için seçmiştim.

Bu duruma göre başka önerileriniz var mı? Tabii ki hazır sistem bir opsyion, parçaları ayrı alıp kendim birleştirmeye de çalışabilirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı