80 bine RTX 5060 Ti sistem iyi midir?

Ustam 7800x3D yeterli 9800x3D ye gerek yok. CS2 ve Valorant da arada maksimum taş çatlasa 50FPS fark eder.

İkinci olarak sıvı soğutmaya gerek yok 7800x3D için ben Thermalright Phantom Spirit 120SE ile gayet soğutabiliyorum. Üstelik hava soğutucu ömürlüktür sıvı soğutma bir süre sonra pompası bitiyor bu bir gerçek.

Üçüncü olarak kasam benim de Cougar MX600. kasa Lian Li'den sonra en iyi mesh kasalardan ve hava akımı iyi bir kasa fakat çok elzem değil. 3-4'e ortalama ve yeterli bir kasa bulursun 6K kasaya vermek pek mantılı değil.

Dördüncü ve son olarak rekabetçi seviye bir oyuncuysan parayı birinci ve en önemli olan ekran kartına yatırman lazım. Sistemi topladıktan sonra artan parayı ekipmana yatırırsın özellikle monitöre. Klavye, mouse, kulaklık çok önemli değil belki kulaklık biraz daha önemli olabilir ama bugün çok kaliteli model ile orta kaliteli model arasında devasa fark yok.

Ona gerek yok, buna gerek yok demeyelim. Piyasanın ne olacağı hiç belli olmuyor. Ramlerin hali ortada. Bu daha SSD'leri de vuracak. Bütçe varken en iyisi alınsın uzun yıllar kullanılsın.

Ona gerek yok, buna gerek yok demeyelim. Piyasanın ne olacağı hiç belli olmuyor. RAM'lerin hali ortada. Bu daha SSD'leri de vuracak. Bütçe varken en iyisi alınsın uzun yıllar kullanılsın.

Bende başkan son kez toplayacağım bir daha hiç toplamakla falan uğraşmayacağım.

Ben 7800x3D ile 600 FPS aşağısına düşmüyorum Valorant da genel olarak 700 civarında geziyor. 540 üstü için 7800x3D üstüne çıkmak saçma olur bu yüzden. 9600X 5060 Ti 16 GB sistemler 2K Low ayarda ortalama 600'lerde geziyor aklında bulunsun. Sadece işlemci ağırlıklı oyunlar oynayıp amacın Valorant 540 FPS üstü ise parana boşuna yazık etme hem paran boşa gider hem de o kartlar 1080p de hiç olur harcarsın güzelim kartları. Bana kalırsa 5060 Ti 16 GB alıp yanına 9600X alsan 1080p Low ayarlarda ortalama 650 falan alırsın. Hatta AMD yeni işlemci çıkardı 9500F diye o bile olabilir.

Mesela ortalama 5dk da bir sistem topladım gayet de güzel oldu toplam da 52241 TL'ye, her ihtiyacını karşılar ekstra 4887 TL daha verip istersen RAM'i 32 GB'a çıkarabilirsin aklında bulunsun.
Bu sistem hakkında önerileri olan var mı? Eklenmesi çıkarılması gereken falan hoşuma giden bir sistem oldu.Ek olarak ekran kartını 5070 yapıp rami 32 çıkartmak mantıklı mı?
Bir de bu sisteme 1080p veya 2k olması gerekiyorsa 2k monitör önerir misiniz?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı