80 derece sıcaklık işlemciye zarar verir mi?

Arkadaşlar işlemcim R5 2600.soğutucu alacağım ama ondan önce monitör almak istiyorum yani bir 5 - 6 ay daha böyle kullansam sıkıntı olur mu her gün render almıyorum 1.5 2 haftada 1 alıyorum ve genellikle yarım saat falan renderda kalıyor.
 
95'e kadar dayanıyor yeni nesil işlemciler çok sorun olacağını sanmıyorum fakat uzun vadede ömrünü kısaltır BIOS'tan CPB'yi kapatıp bir de öyle test et. Benim işlemci de öyleydi artık 65'i geçmiyor CPB'yi kapattıktan sonra.

Cpbyi kapatmak oyunlarda drop, FPS düşmesi gibi sorunlar yaratır mı yaratmaz ise kapatacağım.
 
Arkadaşlar peki şöyle yapsam olur mu güç seçeneklerinden en yüksek işlemci kullanımı ve en düşük işlemci kullanımını düşürsem %90'a render alırken sonra render bitince geri %100'e çeksem olur mu?
FPS düşer tabii ki de. Performans olarak kartı kısıtlıyorsun. Arada bir render alıyorum demişsin sıkıntı olmaz. Bütçen olduğunda kaliteli soğutucu alırsın.
Peki render alırken en yüksek ve en düşük işlemci kullanımını düşürsem güç seçeneklerinden sonra render bitince tekrar %100 e çeksem olur mu?
 
Cpbyi kapatmak oyunlarda drop, FPS düşmesi gibi sorunlar yaratır mı yaratmaz ise kapatacağım.
Yaşamazsınız yük altındaki MHz'i düşürüyor ve sıcaklığa büyük etkisi oluyor FPS ve Performans kaybı da yaşamazsın sadece PUBG gibi işlemciye çok yük bindiren oyunlarda 5 FPS farkın olur. Stabil çalışıyor etkisini göreceksin performansa etkisi olduğundan şüphen varsa test et benchmarklarla.
 

Geri
Yukarı