80 Derecede İşlemci Hasar Görür mü?

Yeni konu açmalısın. Uyarı alırsın.

Üstad konu ile bağlantılı bir tavsiye sorusu olduğundan sorun yaratmayacağını düşünüyorum. Konunun gidişatını ayrı bir başlığa taşıyıp konu kirliliği olmaması açısından sorun olmaz diye düşünüyorum, dilerseniz özel mesaj olarak yardımcı olursanız ilgili postu kaldırabilirim.

İlgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum öncelikle. İşin açığı şuan herhangi bir donanıma ayıracak bütçem yok malesef ama bir yandan da korkuyorum işlemci elimde kalacak diye. Minimum ne kadar bir bütçe ayırmalıyım en azından stabil sıcaklık değerlerinde tutabilmek için işlemciyi. Oyun sürelerim 2 saati aşmaz ve genel olarak single player oyunlar oynuyorum.

İlgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum öncelikle. İşin açığı şuan herhangi bir donanıma ayıracak bütçem yok malesef ama bir yandan da korkuyorum işlemci elimde kalacak diye. Minimum ne kadar bir bütçe ayırmalıyım en azından stabil sıcaklık değerlerinde tutabilmek için işlemciyi. Oyun sürelerim 2 saati aşmaz ve genel olarak single player oyunlar oynuyorum.
Oyun süresi önemli değil, o senin kasanın hava sirkülasyonu ile alakalı. İşlemci yüke girdiği anda en fazla 5 dakikada bilemedin 10 dakikada maximum sıcaklığa çıkar. Sonraki ısınma kasanın içinde dolaşan havanın tahliye edilmesine kasanın soğuk havayla beslenmesine göre değişir.
İşlemci fanı için bence 120 ₺ den aşağısı ölü yatırımdır. Üstü iş görür.

Termal Macun olarak termal iletkenliği 8-9 olan Xigmatek Xi-3 HDT gibi bir ürünü tavsiye ederim.
Bende i7 3770k üzerinde Zalman Performa+ işlemci fanı ile birlikte bu termal macunla, stres testinde 50 dereceyi geçmiyor.

Termal Macun olarak termal iletkenliği 8-9 olan Xigmatek Xi-3 HDT gibi bir ürünü tavsiye ederim.
Bende i7 3770k üzerinde Zalman Performa+ işlemci fanı ile birlikte bu termal macunla, stres testinde 50 dereceyi geçmiyor.
Yanlış anlamayın ama 50 derece olamaz. Prime 95 ile test edin. Keşke 50 olsa ama olmaz :D

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı